News

A murit Mihai Bucurenciu! A fost unul dintre primii mafioți români de după Revoluție

12.09.2020 | 09:47
Mihai Bucurenciu a stat mai mulți ani la închisoare. Sursa foto - gândul.info
ADVERTISEMENT

A murit Mihai Bucurenciu, considerat unul dintre primii mafioți români de după Revoluție. Conform informațiilor, fostul lider interlop a încetat din viață ca urmare a unor grave probleme de sănătate.

Bucurenciu a devenit cunoscut la începutul anilor 2000, în contextul afacerii „Portbagajul”. Mai exact, din mașina acestuia s-au furat aproximativ 500.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult și oamenii lui, în frunte cu Sandu Geamănu, l-au prins pe unul dintre hoți și l-au torturat zile în șir. De altfel, scandalul de atunci a culminat cu demiterea șefului Poliției Capitalei, după ce s-a demonstrat că până și acesta își oferise serviciile pentru recuperarea valizei cu bani.

A murit un fost lider al interlopilor

Mihai Bucurenciu și-a dezvoltat afacerile în cartierul Giulești. Acesta deținea Club 99, o discotecă frecventată la acea vreme, inclusiv de vedete. În paralel, acesta avea și o fabrică de sticlă, dar și multe magazine.

ADVERTISEMENT

În jurul său au început să apară  o parte dintre cei mai violenți interlopi ai momentului, în frunte cu Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu.

Despre Bucurenciu, mulți au spus că lua în calcul să dețină monopolul peste lumea interlopă din Capitală și era convins de faptul că, în lumea subterană, există o adevărată cursă a înarmării.

ADVERTISEMENT

Un incident neprevăzut avea, însă, să curme dintr-o dată ascensiunea omului de afaceri, perceput drept unul dintre primii mafioți postdecembriști.

Concret, la începutul anului 2000, un interlop din anturajul său, Valentin Răducan, i-a furat, la pont, din portbagajul mașinii, o geantă în care se aflau nu mai puțin de 500.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

A urmat o adevărată nebunie și o cursă teribilă pentru recuperarea banilor, cursă în care s-au implicat mai mulți lideri interlopi, în special din sectoarele 1 și 6.

În cele din urmă, Răducan a fost prins și sechestrat într-o casă din Breaza care îi aparținea lui Bucurenciu, unde a fost torturat. La un moment dat, acesta a reușit să evadeze și a mers la poliție.

Zece ani de închisoare a fost sentința primită de Mihai Bucurenciu în urma cazului. Cu toate acestea, liderul grupării avea să fie închis la șase ani distanță, timp în care a fost fugit din țară.

„În anii ‘90, când șomajul era în floare iar salariile sub 100 de dolari, bodyguarzii mei câștigau și 10.000 de dolari pe lună”, dezvăluia Bucurenciu, pentru Gândul.ro, cu mai puțin de două luni înainte să moară.

„Totul s-a dus la vale după ce mi s-au furat banii din portbagaj. Am făcut ani mulți de închisoare, la care se adaugă și cei șase ani în care am stat pe goană. Dacă nu erau toate astea, probabil că aș fi ajuns un om foarte bogat. Culmea este că am fost închis cu toate că eu nu am pus pe nimeni să-mi recupereze banii. Sandu (n.r. Sandu Geamănu) s-a băgat imediat să caute valiza pentru că dorea să încaseze un comision”, a mai spus Bucurenciu.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost...
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost luat de urgenţă în plasament. Părinţii copilei erau datori la cămătari
Ce a putut declara Valentina Pelinel despre Mihaela Borcea, după ce s-a spus...
Ce a putut declara Valentina Pelinel despre Mihaela Borcea, după ce s-a spus că a scos-o din afacerile familiei!
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Câți bani primesc în plus de la 1 septembrie românii cu pensii mici
Câți bani primesc în plus de la 1 septembrie românii cu pensii mici
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele...
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”