A murit miliardarul Hans Rausing! Fiul lui a stat două luni cu soția moartă în casă

Alexandru Năstase   
în HotNews
01/09/2019, 15:45
A murit miliardarul Hans Rausing! Fiul lui a stat două luni cu soția moartă în casă GALERIE FOTO
Fiul lui Hans Rausing este acuzat că nu și-a îngropat soția. Sursa foto - facebook

A murit Hans Rausing, un miliardar suedez care a transformat compania de ambalaje alimentare Tetra Pak într-un gigant global. Acesta avea 93 de ani și era fiul fondatorului companiei Ruben Rausing. De remarcat că Hans Rausing a condus firma din 1950 până în 1995, atunci când i-a vândut fratelui său partea lui din afacerea familiei. Atenție, averea lui este una cu foarte multe zeroruri, fiind estimată de Forbes la 12 miliarde de dolari.

A murit miliardarul Hans Rausing!

Banii nu aduc însă întotdeauna fericirea. În ultimii ani, familia lui Rausing a fost lovită de scandal, după ce fiul lui a primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare pentru că nu a raportat moartea soţiei sale. Opinia publică a luat foc atunci când a auzit de cele întâmplate și l-a pus la zid pe urmașul lui Hans. Kristian Rausing, a fost condamnat în 2012 pentru că nu şi-a îngropat soţia decedată legal şi decent.

Acuzaţia a venit după ce poliţia a descoperit cadavrul în descompunere al Evei Rausing, în vârstă de 48 de ani, în casa cuplului din Belgravia, în centrul Londrei. Poliţia a găsit femeia, mamă a patru copii, moartă de două luni, sub o grămadă de haine şi sacoşe, în timpul unei percheziţii, după arestarea lui Hans Kristian Rausing, sub suspiciunea posesiei de droguri. Bunicul său, Ruben, a fost cel care a fondat Tetra Pak, devenită mai târziu Tetra Laval, în Suedia, în 1944. Compania a fost lăudată pentru revoluţionarea comerţului global de ambalaje pentru produse alimentare.

A murit miliardarul Hans Rausing! Hans Rausing
Hans Rausing are o avere de 12 miliarde de euro. Sursa foto – facebook

Miliardarul a transformat Tetra Pak într-un gigant global

Designul original pentru ambalajele sale inovatoare din carton a fost un tetraedru, de unde numele firmei, dar companiei compania a devenit o forţă la sfârşitul anilor 1960, sub conducerea lui Hans şi a fratelui său Gad. Ceva mai târziu, în anii 1980, fraţii Rausing s-au mutat în Marea Britanie pentru a evita rata mai mare de impozitare în ţara lor de origine. Nici acest gest nu a scăpat netaxat de suedezi care i-au adus aminte acestuia că toată lumea trebuie să plătească taxe.

După ce a părăsit firma familiei în 1995, Hans Rausing, care locuia în Wadhurst, East Sussex, şi-a dedicat o parte din timp filantropiei, donând peste1 miliard de lire sterline pentru inovaţie şi cercetare în medicină, drepturile omului, cultură şi mediu.

 

 

 

Închide ×