News

A murit miliardarul Hans Rausing! Fiul lui a stat două luni cu soția moartă în casă

01.09.2019 | 15:45
Fiul lui Hans Rausing este acuzat că nu și-a îngropat soția. Sursa foto - facebook

A murit Hans Rausing, un miliardar suedez care a transformat compania de ambalaje alimentare Tetra Pak într-un gigant global. Acesta avea 93 de ani și era fiul fondatorului companiei Ruben Rausing. De remarcat că Hans Rausing a condus firma din 1950 până în 1995, atunci când i-a vândut fratelui său partea lui din afacerea familiei. Atenție, averea lui este una cu foarte multe zeroruri, fiind estimată de Forbes la 12 miliarde de dolari.

A murit miliardarul Hans Rausing!

Banii nu aduc însă întotdeauna fericirea. În ultimii ani, familia lui Rausing a fost lovită de scandal, după ce fiul lui a primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare pentru că nu a raportat moartea soţiei sale. Opinia publică a luat foc atunci când a auzit de cele întâmplate și l-a pus la zid pe urmașul lui Hans. Kristian Rausing, a fost condamnat în 2012 pentru că nu şi-a îngropat soţia decedată legal şi decent.

Acuzaţia a venit după ce poliţia a descoperit cadavrul în descompunere al Evei Rausing, în vârstă de 48 de ani, în casa cuplului din Belgravia, în centrul Londrei. Poliţia a găsit femeia, mamă a patru copii, moartă de două luni, sub o grămadă de haine şi sacoşe, în timpul unei percheziţii, după arestarea lui Hans Kristian Rausing, sub suspiciunea posesiei de droguri. Bunicul său, Ruben, a fost cel care a fondat Tetra Pak, devenită mai târziu Tetra Laval, în Suedia, în 1944. Compania a fost lăudată pentru revoluţionarea comerţului global de ambalaje pentru produse alimentare.

A murit miliardarul Hans Rausing! Hans Rausing
Hans Rausing are o avere de 12 miliarde de euro. Sursa foto – facebook

Miliardarul a transformat Tetra Pak într-un gigant global

Designul original pentru ambalajele sale inovatoare din carton a fost un tetraedru, de unde numele firmei, dar companiei compania a devenit o forţă la sfârşitul anilor 1960, sub conducerea lui Hans şi a fratelui său Gad. Ceva mai târziu, în anii 1980, fraţii Rausing s-au mutat în Marea Britanie pentru a evita rata mai mare de impozitare în ţara lor de origine. Nici acest gest nu a scăpat netaxat de suedezi care i-au adus aminte acestuia că toată lumea trebuie să plătească taxe.

După ce a părăsit firma familiei în 1995, Hans Rausing, care locuia în Wadhurst, East Sussex, şi-a dedicat o parte din timp filantropiei, donând peste1 miliard de lire sterline pentru inovaţie şi cercetare în medicină, drepturile omului, cultură şi mediu.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri