Life

A murit Mircea Drăgan! Monica Anghel, Horia Moculescu și Silvia Dumitrescu, reacții exclusive

A murit cântărețul și compozitorul Mircea Drăgan! Bunicul pop-rock-ului românesc a compus melodii pentru o serie de mari artiști de la noi.
16.05.2023 | 17:16
A murit Mircea Dragan Monica Anghel Horia Moculescu si Silvia Dumitrescu reactii exclusive
Mircea Drăgan a murit la 77 de ani. Marii artiști, reacții în exclusivitate. Foto-montaj FANATIK
ADVERTISEMENT
16-05-2023
14:25

Monica Anghel, Silvia Dumitrescu și Horia Moculescu, reacții la moartea lui Mircea Drăgan

Monica Anghel și Silvia Dumitrescu au reacționat și ele, în exclusivitate pentru FANATIK, la moartea compozitorului Mircea Drăgan.

„Am colaborat cu dânsul. Era un om extraordinar, vesel, un om bun. Nu știam să aibă probleme de sănătate. Îi urez condoleanțe familiei. Nu știu să fi avut probleme de sănătate. Nu eram neapărat prieteni, dar am colaborat cu el. Ultima oară l-am întâlnit anul trecut. Era vesel, tonic, era foarte ok”, ne-a spus Monica Anghel.

„Îmi pare tare rău. Știu că îi murise și soția, săracul. Cu ceva ani în urmă, prin 1990 așa ceva, pentru că a fost de mult colaborarea, chiar nu mai știu anul. Acum 30 de ani, ca să zic așa. Am colaborat, într-adevăr. Noi ne-am mai întâlnit în diverse locuri de-a lungul timpului. S-a făcut și un remix la piesa lui, „Născută pentru dans”. Mi se pare că a mai făcut încă două piese, dar nici nu îmi mai aduc aminte exact titlurile lor. Ne înțelegeam foarte bine, ne-am mai întâlnit la diverse evenimente. Ne-am mai dat mesaje, așa, de sărbători. Acum, la Paște, nu mi-a mai dat niciun mesaj. Mi se pare că mi-a dat la începutul anului. Îmi pare sincer rău că s-a întâmplat lucrul acesta. Regret din tot sufletul. Dumnezeu să-l odihnească!”, ne-a spus Silvia Dumitrescu.

A murit Mircea Drăgan, supranumit bunicul muzicii pop-rock românești! Artistul s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani.

A murit Mircea Drăgan, un celebru cântăreț și compozitor român. A lucrat cu nume grele ale muzicii

UPDATE: Horia Moculescu, despre moartea lui Mircea Drăgan, în exclusivitate pentru FANATIK: „Am aflat la o oră după ce a murit. Era un om sănătos. S-a urcat în autobuz și a murit. I s-a făcut rău, a făcut un atac cardiovascular și a murit. Era un om bun, un om extraordinar. Să nu uităm că eu aveam trupă în anii `60, iar ei au inventat Romanticii și Mondial. Avea o familie atât de frumoasă, refăcută, care acum suferă.

ADVERTISEMENT

Eu am fost prieten și cu prima lui soție, și a doua este o doamnă extraordinară. Este internată în spital. I s-a făcut rău, normal. Suntem colegi în Uniunea Compozitorilor de zeci de ani, suntem colegi în Consiliul Director al UCMR-ADA, eram peste tot împreună. Nici nu îmi vine să cred că nu mai este. Acum două săptămâni eram în consiliu la UCMR-ADA. Aveam ședință de Consiliu și s-a prezentat și el, desigur. Era foarte drăguț, un om de calitate, un prieten bun. Era un om de pus la rană”.

Mircea Drăgan a fost unul din cei mai valoroși compozitori de la noi. A lucrat cu o serie de nume mari din industria muzicală de la noi, precum Monica Anghel, Angela Similea, Mihai Constantinescu sau Loredana Groza, scrie money.ro.

ADVERTISEMENT

„Sunt mulțumit că am avut un drum frumos, am cântat într-o perioadă în care puteai să recunoști melodiile.

M-am străduit să fiu modern prin ceea ce am compus, altfel nu puteai să reziști, mai ales în turneele din străinătate. Chiar și piesele mele vechi le-am îmbrăcat, le-am reorchestrat într-un mod modern, original”, declara Mircea Drăgan în anul 2019, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

Drăgan a fost membru UCMR

Drăgan a înființat Sideral (1965), Mondial și Romanticii. De asemenea, el a contribuit foarte mult la comercializarea muzicii românești, deschizând primul magazin dedicat acestei arte după anul 1989.

Mircea Drăgan a compus până în ultimul moment al vieții sale. A fost membru și în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Rimânia, la secția de muzică pop și jazz.

ADVERTISEMENT

„Iubire, bibelou de porțelan” reprezintă una din cele mai mari realizări muzicale ale compozitorului, piesa fiind difuzată și azi de anumite radiouri, deși a apărut pe piață în urmă cu 55 de ani!

Mircea Drăgan a fost și regizor la show-uri de succes de la TVR

Maestrul Mircea Drăgan s-a născut pe 20 mai 1945. În câteva zile, acesta ar fi împlinit vârsta de 78 de ani. Artistul a studiat la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” între anii 1965 și 1968. Apoi a ajuns pe băncile facultății la Universitatea Spiru Haret, între 2002 și 2004.

A fost și regizor muzical pentru niște lucrări vocal-simfonice ale unor case de producție muzicală din mai multă țări. Talentul său ca regizor muzical a fost remarcat în Italia, Elveția, Israel, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, printre alte state.

De asemenea, a făcut înregistrări și pentru Filarmonica Oradea, Filarmonica din Bacău ori cea din orașul maghiar Szeged. Cariera sa ca regizor se leagă și de Televiziunea Română. La TVR, acesta s-a ocupat de proiecte de succes precum „Surprize, surprize”, „Școala vedetelor”, „Ne vedem la TVR”, „Confesiuni” sau „Eurovision.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi:...
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi: "Nu se face fără"
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul...
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul pe care i l-a transmis soţia lui
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Secretele telefonului mobil. Ești urmărit și fără conexiune la internet
Secretele telefonului mobil. Ești urmărit și fără conexiune la internet
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey