A murit Mircea Petescu, omul care i-a dus pe Gică Hagi la Real Madrid şi Gică Popescu la PSV. Suferea de Alzheimer

Iuliana Spirache   
in Fotbal intern
16/12/2018, 12:51
A murit Mircea Petescu, omul care i-a dus pe Gică Hagi la Real Madrid şi Gică Popescu la PSV. Suferea de Alzheimer GALERIE FOTO
Mircea Petescu, omul care l-a dus pe Gică Hagi la Real Madrid, a murit

Mircea Petescu, omul care i-a dus pe Gică Hagi la Real Madrid şi Gică Popescu la PSV Eindhoven, a murit duminică, la vârsta de 76 de ani. Fostul jucător al echipei UTA Arad suferea de Alzheimer şi era internat într-un azil de bătrâni din Belgia.

Familia a decis să îl interneze pe Mircea Petescu într-un azil de bătrâni, după ce soţia sa a decedat în urmă cu nouă ani. George Bănică, fost fotbalist la FC Dinamo Bucureşti, a vorbit despre soarta fostului impresar şi a dezvăluit detalii despre decesul celui care l-a dus pe Ioan Ovidiu Sabău la Feyenoord.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

Mircea Petescu a murit într-un azil de bătrâni din Belgia

 „Îl vom duce pe ultimul drum. Am vorbit deja cu Gică Popescu, care va vorbi cu Gică Hagi… Acum jumătate de oră am fost chemaţi la azil şi ne-au spus că a decedat. Din ce ne-au spus cei de aici, nu mai putea respira, nu putea înghiţi mâncarea, nu putea să bea apă, iar în urmă cu trei zile a fost pus pe perfuzii.

A avut condiţii foarte bune aici. Un azil aici nu se compară cu cele din România. Aici e ca la hotel. Din păcate, a murit printre străini, fără familie, pentru că soţia i-a murit în urmă cu nouă ani. Eu îi mai arătam poze, mă recunoştea, recunoştea întâmplările importante din viaţa sa. Totuşi, dacă ne uitam la un meci într-o seară, a doua zi dimineaţă nu-şi mai amintea“, a spus George Bănică, conform Prosport.

Mircea Petescu avea 326 de meciuri în Liga 1 Betano

Mircea Petescu s-a născut pe 15 mai 1942, în Pecica, judeţul Arad, iar pe parcursul carierei a jucat pentru UTA (1959-1960, 1967-1973), Ştiinţa Timişoara (1960-1963), Steaua (1963-1967) şi FC Dordrecht (1973-1975). Acesta a adunat nu mai puţin de 326 de meciuri în Liga 1 Betano, a înscris 24 de goluri şi avea 22 de meicuri în competiţiile europene.

Fostul fotbalist a pregătit echipe precum NEC Nijmegen, Telstar Velsen, Sparta Rotterdam, Dordrecht, Go Ahead Eagles Deventer. Mircea Petescu a dat câteva lovituri şi din postura de impresar după Campionatul Mondial din 1990. A reuşit să-l ducă pe Gică Hagi la Real Madrid, pe Ioan Ovidiu Sabău la Feyenoord, pe Dorinel Munteanu la Cercle Brugge şi pe Gică Popescu la PSV şi Tottenham.

  • 5 selecţii la echipa naţională a României avea Mircea Petescu
Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
Închide ×