News

A murit Monica Ghiuță. Actrița avea 79 de ani pe care îi serbase în urmă cu câteva zile

01.08.2019 | 09:25
A murit Monica Ghiuta Actrita avea 79 de ani pe care ii serbase in urma cu cateva zile
Actrița a murit la doar câteva zile după ce și-a aniversat ziua de naștere. Sursa foto: cancan.ro

Actrița Monica Ghiuță a murit la vârsta de 79 de ani, anunțul trist a fost făcut pe pagina dedicată actorilor români unde au apărut mai multe mesaje emoționante. Actrița

Monica Ghiuță a plecat dintre noi la vârsta de 79 de ani

Monica Ghiuţă a devenit una dintre cele mai cunoscute actrițe după ce a jucat rolul unei bătrâne în filmul ”Toamna Bobocilor”, în anul 1975. Actrița a împlinit frumoasa vârstă de 79 de ani în urmă cu mai puțin de o săptămână, pe 26 iulie. Acum, o pagină de Facebook dedicată actorilor români a făcut anunțul trist: Monica Ghiuță a murit.

Lumea filmului românesc este din nou în doliu. „Ne-a părăsit și doamna Monica Ghiuță. Ne pleacă artiștii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihnească în pace.”,  anunță o paginăd edicată actorilor români. Actorul Marius Rogojinschi a scris la rândul lui un mesaj emoționant: „Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele și Monica Ghiuță”. 

Actrița a jucat în peste 100 de filme și piese de teatru. Sursa foto: okmagazine.ro

Monica Ghiuță, viață, filme și premii de interpretare

Monica Ghiuță a jucat în peste 100 de roluri în piese de teatru sau radiofonice și filme. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorului George Mărutză. De-a lungul carierei a jucat în filme precum: Subteranul (1967), Doi bărbați pentru o moarte (1969), Decolarea (1971), Cu mîinile curate (1972) – soția lui Patulea, Dincolo de pod (1976) – Podărița, Iarna bobocilor (1977) – Silvia, Să umplem Pământul cu visuri (film TV, 1977), Ciocolata cu alune (1978) sau Iată femeia pe care o iubesc (1981).

Actrița s-a bucurat și de câteva premii de interpretare. Monica Ghiuță a primit la ediția a treia a Festivalului de Film Românesc de la Mamaia premiul de debut ”Pelicanul de Argint”, iar pentrul roul din ”Cocoșul de argint” a primit Premiul de interpretare pe ţară. După revoluție actrița a fost solicitată de mai mulți regizori de film românesc și a jucat roluri celebre în filme precum:  „E pericoloso sporgersi”, „Faimosul Paparazzo”, „Filantropica”, „Logodnicii din America” și în 2009 în „Casanova, Identitate feminină”.