News

A murit omul de afaceri Gelu Tofan. Anunțul, făcut de fiul său: “A considerat că nu merită chinul prelungit”

A murit Gelu Tofan, un om de afaceri de succes din țară.
22.10.2021 | 16:03
A murit omul de afaceri Gelu Tofan Anuntul facut de fiul sau A considerat ca nu merita chinul prelungit
A murit omul de afaceri Gelu Tofan. Anunțul, făcut de fiul său: "A considerat că nu merită chinul prelungit". Sursa foto: Gândul.ro.
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a decedat în urma unei lupte cu o boală incurabilă. Mai precis, Gelu Tofan s-a stins din viață din cauza cancerului pancreatic.

A murit omul de afaceri Gelu Tofan. El avea cancer

Acesta a aflat prea târziu că este bolnav și era deja în stadiul patru al bolii, având metastaze la mai multe organe. Vestea că are cancer a aflat-o în luna august.

ADVERTISEMENT

Tot atunci, omul de afaceri a aflat și că nu putea face operație pentru a-și salva viața, iar tratamentul medicamentos ar fi avut șanse de a funcționa aproape de zero.

Anunțul trecerii în neființă a afaceristului a fost făcut de fiul lui, pe nume Adrian Tofan, care a scris pe rețelele de socializare cum s-a petrecut totul.

ADVERTISEMENT

După ce a aflat că nu are șanse de supraviețuire nici cu medicamente, iar operația ar fi fost imposibilă, omul de afaceri a decis că „nu merită chinul prelungit”.

”Tata a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni şi splină, în data de 26 august 2021.

ADVERTISEMENT

Inoperabil, cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional cu citostatice spre zero. A considerat că nu merită chinul prelungit, nici el şi nici familia”, a scris fiul său pe rețelele de socializare.

Gelu Tofan s-a infectat cu coronavirus

În această primăvară, Gelu Tofan s-a infectat cu coronavirus, dar a fost o formă ușoară și nu a avut nevoie să fie internat.

ADVERTISEMENT

Totuși, după ce a contractat această infecție, bărbatul a început să scadă în greutate și să se simtă fără vlagă.

„În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plâns de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate.

În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase, în special GGT-ul – de peste 20 ori faţă de normal”, a mai relatat Adrian Tofan pe Facebook.

Ce afaceri avea Gelu Tofan

Grupul Tofan deținut de omul de afaceri era cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est, în anul 2000.

El chiar a vândut două fabrici de anvelope către Michelin, o tranzacție evaluată la circa 100 de milioane de dolari.

Imperiul pe care l-a construit Grupul Tofan s-a prăbușit destul de repede, iar el acuza că a fost trădat de persoane apropiate și sabotat.

ADVERTISEMENT
Tags: