Omul de afaceri deținea votca Voronskaya, care este produsă în țara noastră, alături de Cornel Șfaițer. El s-a stins din cauza unui infarct miocardic, la vârsta de 56 de ani.
Bărbatul s-a simțit rău, în dimineața zilei de luni. Acesta avea dureri puternice în piept, motiv pentru care soția sa a chemat medicii, sunând la 112, spunând că soțul său nu se simte deloc bine.
Din nefericire, medicii de pe ambulanță l-au găsit în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare au durat două ore. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.
”Omul de afaceri Nicu Catană, știut doar ca producător al vodcii Voronskaya, era înainte de revoluție depanator TV la Modarom, în Botoșani. De aia îi ziceam Nicu Modarom și așa apare și în romanul meu, „Paișpe”.
Florentin Florescu mi-l prezentase, ei fiind amândoi din Vorona (de unde și numele vodcii Voronskaya) și cam de aceeași vârstă. La atelierul lui Nicu ne adunam câțiva tineri și ne întreceam într-un fel de turnir de bancuri.
Pe bani. Regula era așa: dacă îi spuneam cuiva un banc și nu-l știa, îmi dădea 5 lei. Dacă-l știa, îi dădeam eu 5 lei”, a povestit jurnalistul Viorel Ilișoi.
Neculai Catană avea firma producătoare de votcă Voronskaya, alături de Cornel Șfaițer. Aceasta este una dintre cele mai vechi firme din județul Botoșani, dar și una dintre cele mai puternice.
Aceasta a luat naștere în anul 1993, pe data de 19 noiembrie și de atunci este una de succes. Compania Prodalcom SA are ca obiect de activitate distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice.
Tot jurnalistul Viorel Ilișoi a povestit și despre faptul că el era un om glumeț și mereu cu vorbele la el, iar ceilalți aveau mereu ceva de învățat de la el.
”Fiind foc de isteț, putea să le modifice ca să nu mai semene cu ce știai tu – și așa îți halea banul. Când aflam un banc nou de la el, dădeam fuga în oraș, îl ziceam repede la cât mai mulți și le luam banii.
Pe urmă bancul se răspândea și pentru noi nu mai avea decât valoare literară”, a mai scris jurnalistul.