News

A murit Peter Mayhew, actorul care l-a interpretat pe Chewbacca în seria Star Wars

03.05.2019 | 09:01
A murit Peter Mayhew actorul care la interpretat pe Chewbacca in seria Star Wars
A murit actorul care i-a dat viață lui Chewbacca

Doliu în lumea filmului de la Hollywood. A murit unul dintre actorii care au făcut furori cu seria Star Wars. Este vorba despre Peter Mayhew, nimeni altul decât interpretul îndrăgitului personaj Chewbacca, din celebra franciză de filme.

Veste tristă pentru fanii Star Wars. A murit Peter Mayhew

Vestea morții lui Peter Mayhew a căzut ca un fulger pentru fanii Star Wars. Cu toții au fost cuceriți de Chewbacca, simpaticul copilot al lui Han Solo, interpretat de Harrison Ford. Actorul de origine britanică a murit la vârsta de 74 de ani.

Vestea tristă a fost anunțată chiar de familia acestuia, care a dat publicității un comunicat citat de BBC. Peter Mayhew a încetat din viață pe 30 aprilie, în locuința sa din Texas, avându-i alături până în ultima clipă pe toți cei dragi.

A murit unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai seriei Star Wars
A murit unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai seriei Star Wars

Anunțul familiei lui Peter Mayhew

Regretăm nespus că trebuie să vă dăm o astfel de veste. Peter ne-a părăsit în noaptea de 30 aprilie 2019, în locuința sa din nordul Texasului avându-ne pe toți cei dragi alături până în ultimul moment. Nu îl vom uita niciodată” , se arată în comunicatul dat publicității de familia îndrăgitului actor.

Totodată, familia a dezvăluit eforturile pe care le-a făcut Peter Mayhew pentru a putea juca în continuare personajul care i-a adus celebritatea. În ciuda problemelor de sănătate cu care se confrunta, fiind imobilizat într-un scaun de rotile, actorul nu a vrut nici în ruptul capului să renunțe la rolul care l-a consacrat.

A continuat să joace, chiar dacă era în scaun cu rotile

„Chiar dacă era imobilizat într-un scaun cu rotile, Peter a luptat din răsputeri pentru a-i mai da viață încă odată lui Chewbacca, în „Star Wars: The Force Awakens” , se mai arată în comunicatul familiei. „Şi-a pus inima şi sufletul în rolul lui Chewbacca şi a arătat asta în fiecare cadru”. Nu au putut lipsi nici reacțiile colegilor din franciza Star Wars. În frunte cu Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker,  aceștia au transmis gânduri bune pentru familie, în aceste momente dificile.