News

A murit Pia Paleologu, mama politicianului Theodor Paleologu: ”O zână bună care a reuşit întotdeauna să facă miracole cu puţin”

Fostul ministru al culturii Theodor Paleologu și-a pierdut mama, lucru anunțat pe Facebook în cursul zilei de marți, 27 septembrie.
27.09.2022 | 17:35
A murit Pia Paleologu mama politicianului Theodor Paleologu O zana buna care a reusit intotdeauna sa faca miracole cu putin
A murit mama lui Theodor Paleologu. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pia Paleologu a fost un personaj care nu s-a expus public, considerat chiar misterios. Theodor Paleologu spunea despre mama sa că e o ”zână bună care face miracole”

A murit mama lui Theodor Paleologu

Mesajul lui Paleologu, postat pe Facebook, e emoționant și le transmite tuturor unde vor putea să asiste la înmormântarea Piei Paleologu.

ADVERTISEMENT

”Noaptea trecută a murit mama mea, pictorița și muzeografa Pia Paleologu. Am depus-o la biserica Silvestru, unde astă seară și mîine se va săvîrși slujba stîlpilor și se va citi din Psaltire. Tot la biserica Silvestru va avea loc, joi la ora 11, slujba de înmormîntare.

La Bellu vom ajunge probabil în jur de ora 12:30”, a transmis Paleologu pe Facebook. Postarea fostului ministru a strâns mii de comentarii și reacții din partea prietenilor și urmăritorilor.

ADVERTISEMENT

Conform Paleologu.com Pia Paleologu a fost ”muzeograf și pictoriță, este membru fondator al Fundației Paleologu și cea în grija căreia este întreaga Casă Paleologu. Cu multă pasiune și atenție, a redat interioarelor Casei atmosfera conacelor aristocratice, contribuind la amplificarea atmosferei din lumea Vechiului Regat din salonul și sufrageria în care au loc cursurile și întîlnirile noastre”.

Într-un interviu acordat formula AS, Theodor Paleologu avea doar cuvinte de laudă referitor la mama sa, semn că între cei doi a existat mereu o legătură strânsă.

ADVERTISEMENT

”Sunteţi fiul lui Alexandru Paleologu, inte­lectual de mare distincţie. Totuşi, curiozitatea mea merge mai degrabă înspre mama dvs, Pia Paleologu, a cărei prezenţă e învăluită în mister”, a fost întrebat Paleologu în acel moment.

Mama e o persoană foarte discretă, niciodată nu a vrut să dea interviuri sau să iasă în faţă. E un pasaj în Tucidide, în “Războiul Peloponesiac”, în­tr-un discurs al lui Pericle, când el spune că pentru o femeie, cel mai bun lucru e să nu se vorbească despre ea. Sigur, în zilele noastre, pare sexistă o asemenea remarcă, însă vă asigur că mama aşa gândeşte. Mama e istoric de artă, şi gustul ei ex­traordinar s-a simţit întotdeauna.

ADVERTISEMENT

Cum spun fran­cezii, e une fée de la maison, o zână bună care a reuşit întotdeauna să facă miracole cu puţin şi să amenajeze un interior într-un mod cu totul special. După ce a murit tata, s-a reîntors la pictură, prima ei iubire. Tablourile ei de azi au ceva foarte diafan, e pictura luminoasă a unei persoane care îşi pierde, progresiv, vederea. Asta e, din păcate, tragedia cu care se confruntă. Însă, în ciuda vârstei de aproape 82 de ani, are o sănătate destul de solidă. În pri­mă­vară, am luat-o cu noi într-o excursie la Bruxelles şi a străbătut muzeele cu o disciplină de spartan”, răspundea Theodor Paleologu.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi...
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi oferte all inclusive
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a...
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a DECIS
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Exclusiv. Florin Salam, paradă cu un bolid de lux. Dar ce ascunde manelistul
Exclusiv. Florin Salam, paradă cu un bolid de lux. Dar ce ascunde manelistul
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”