Sport

A murit Piero del Papa, unul dintre cei mai valoroși pugiliști italieni. A jucat și în filme cu Bud Spencer

27.10.2018 | 20:06
A murit Piero del Papa unul dintre cei mai valorosi pugilisti italieni A jucat si in filme cu Bud Spencer

Piero del Papa, unul dintre cei mai valoroși pugiliști italieni s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Nu a fost doar sportiv, ci și actor, având câteva roluri în celebrele filme cu Bud Spencer, care a interpretat celebrul personaj „Piedone”.

Piero del Papa a câștigat numeroase titluri în cariera sa la amatori, iar pentru doi ani a încercat și boxul profesionist. Totuși, a fost nevoit să revină la amatori pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Roma, din 1964, competiție unde iau parte doar pugiliștii amatori.

A murit Piero del Papa

„Lo chiamavano Bulldozer” și „Bomber” sunt cele două pelicule în care a jucat Piero del Papa, alături de legendarul Bud Spencer.

Conform BoxRec, acesta a avut în cariera sa de pugilist nu mai puțin de 60 de meciuri, iar 45 dintre ele le-a câștigat, 11 le-a pierdut, în timp ce alte patru le-a terminat la egalitate.

Născut în Pisa pe 25 august 1938, Del Papa a disputat zece partide cu adevărat importante în cariera sa, pe care specialiștii din lumea boxului le-au acordat un grad maxim de dificultate, de cinci stele. Șase dintre ele a reușit să le câștige.

A jucat în filme cu Bud Spencer

Cariera și-a încheiat-o în 1972, printr-o înfrângere prin TKO, perioadă în care avea deja la activ trei filme în care jucase. Totuși, prima peliculă cu adevărat importantă a fost „Lo chiamavano Bulldozer”, apătură în anul 1978, la șase ani de la retragerea sa din box.

Bud Spencer a decedat la rândul său pe 26 iunie 2016, la vârsta de 86 de ani.