Sport

A murit prima femeie care l-a învins pe Gigi Becali! Ce decizie a luat patronul FCSB după eșecul din 2000

Ileana Stana Ionescu a fost prima femeie care l-a învins pe Gigi Becali. Fosta actriță s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani
30.06.2024 | 16:54
A murit prima femeie care la invins pe Gigi Becali Ce decizie a luat patronul FCSB dupa esecul din 2000
A murit prima femeie care l-a învins pe Gigi Becali! Ce spunea patronul FCSB după eșecul din 2000. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ileana Stana Ionescu a fost prima femeie care l-a învins pe Gigi Becali. Fosta actriță, care a murit la vârsta de 87 de ani, i-a administrat patronului FCSB o înfrângere drastică la sfârșitul secolului trecut.

Ileana Stana Ionescu, prima femeie care l-a învins pe Gigi Becali. Patronul FCSB, înfrânt de actriță în urmă cu 24 de ani

Celebra actriță Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Decesul s-a produs duminică, 30 iunie, tristul anunț fiind făcut pe rețele de socialozare de Alexandra Velniciuc și de Iuliana Marciuc. Informația a fost confirmată de Teatrul Național București.

ADVERTISEMENT

De-a lungul ilustrei sale cariere, Ileana Stana Ionescu a cochetat și cu politica și a reușit chiar o victorie uriașă în fața lui Gigi Becali, înainte ca latifundiarul din Pipera să devină patronul FCSB. Înainte să participe la Alegerile Prezidențiale din 2004, Becali a candidat, în 2000, pentru un mandat de deputat. Afaceristul a fost unul dintre candidaţii Ligii Comunităţii Italiene din România, dar rezultatul final a fost unul dezmăgitor pentru formaţiunea politică.

Cu 16.266 de voturi, adică un procent de 0,15%, LCIR nu a ajuns în Camera Deputaţilor, dar Gigi Becali a obţinut un mic succes de moral şi a strâns 7.677 de voturi în judeţul Ilfov. Cel care în 2003 avea să preia frâiele FCSB-ului n-a fost încântat de rezultatul votului şi a contestat faptul că mandatul de deputat a fost câştigat de actriţa Ileana Stana Ionescu.

ADVERTISEMENT

„Într-o altă contestaţie, domnul Becali George, din comuna Voluntari-Pipera, candidat din partea Ligii Comunităţii Italiene din România, contestă hotărârea Biroului Electoral Central de atribuire a mandatului de deputat doamnei Ileana Stana Ionescu, pe motiv că a obţinut doar 2.943 de voturi într-o singură circumscripţie electorală, iar Liga Comunităţii Italiene din România a cules 16.266 de voturi la nivelul întregii ţări, iar candidatul acesteia a obţinut, numai în judeţul Ilfov, 7.677 voturi.

Totodată, adversarul său, domnul Grosaru Mircea, a obţinut în 19 judeţe doar 5.614 voturi. Aceste rezultate l-ar îndreptăţi să obţină dânsul mandatul de deputat. Ca şi în cazul anterior, contestatorul nu observă faptul că mandatul de deputat trebuie atribuit organizaţiei care a obţinut cel mai mare număr de voturi pe ţară şi persoanei care a înregistrat cel mai mare scor electoral într-una din circumscripţiile electorale în care organizaţia câştigătoare a depus liste electorale. În aceste condiţii, Comisia de validare a decis ca şi această contestaţie să fie respinsă”, a fost anunţul făcut la vremea respectivă de Biroul Electoral Central.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirea dramatică făcută de soțul Ilenei Stana Ionescu înainte de moartea artistei

Născută la 14 septembrie 1936, în oraşul Brad, județul Hunedoara, Ileana Stana Ionescu a avut sute de roluri în teatru, zeci de roluri în filme remarcabile şi producţii TV, nenumărate personaje interpretate magistral pentru Teatrul Naţional Radiofonic. Ea era căsătorită cu Andrei Ionescu, care, la începutul anului trecut, a oferit un interviu emoționant pentru FANATIK.

„Ileana este mai bine, dar nu mai are forța pe care o avea. Doarme foarte mult… Problema e că nu-și amintește multe lucruri. Nici eu nu sunt într-o stare extraordinară. Sunt aproape orb. Știi cum se întâmplă, încetul cu încetul ne părăsește corpul odată cu trecerea timpului.

ADVERTISEMENT

Ileana nu vrea să mai apară pentru că vrea să fie ținută minte așa cum am cunoscut-o toți. Ea nu mai poate juca, deci nu ne mai putem bucura de talentul ei. Cele două accidente cerebrale pe care le-a suferit au fost un semnal că trebuie să facă o pauză, să facem amândoi o pauză”, declara Andrei Ionescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Ce pensie avea Ileana Stana Ionescu. „Noroc cu Ion Caramitru”

Regretata actriță primea o pensie decentă din partea statului român, spre deosebire de alți colegi de breaslă. Același venit lunar îl are și soțul ei, Andrei Ionescu, ajuns la vârsta de 93 de ani. Acesta din urmă a mărturisit că pensia asemeni unui salariu mediu net în România i-o datorează lui Ion Caramitru, fost director al Teatrului Național din București.

„Noi, actorii mai vechi, de la Teatrul Național, am ieșit cu pensii bune, de peste 4.000 de lei, (…) am avut noroc cu Ion Caramitru, fostul director al teatrului. El s-a zbătut să avem pensii decente”, a spus Andrei Ionescu, conform Playtech Știri.

  • 87 de ani este vârsta la care s-a stins din viață actrița Ileana Stana Ionescu
ADVERTISEMENT
4,15 este cota Betano pentru „Corvinul Hunedoara să ridice trofeul” în Supercupa României, FCSB - Corvinul Hunedoara
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Soţia lui Ionel Dănciulescu, apariţie răvăşitoare lângă soţul său. Mihaela întoarce toate privirile
Soţia lui Ionel Dănciulescu, apariţie răvăşitoare lângă soţul său. Mihaela întoarce toate privirile
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. Cum se apără vedeta. Update
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. Cum se apără vedeta. Update
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink