News

A murit ”Regele Panettone”. Milionarul italian a fost lovit de fulger în timp ce se plimba cu bicicleta

Alberto Balocco, cel supranumit ”Regele Panettone”, a murit după ce a fost lovit de fulger în timp ce se plimba cu bicicleta. Medicii nu au mai putut face nimic pentru milionar.
28.08.2022 | 15:47
A murit Regele Panettone Milionarul italian a fost lovit de fulger in timp ce se plimba cu bicicleta
Balocco a murit fulgerat. Foto: Breakinglatest.com
ADVERTISEMENT

Balocco era proprietar și director general al faimoasei companii care-i poartă numele. Balocco e cunoscută în toată lumea pentru faimoșii cozonaci panettone și pentru biscuiții destinați persoanelor pretențioase.

A murit patronul companiei Alberto Balocco

Bărbatul avea doar 53 de ani când a fost lovit de fulger în Alpi, într-o plimbare montană alături de prietenul său Davide Vigo, conform Stirile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Bărbații au fost găsiți de un șofer aflat în trecere pe drumul din Alpi, care a sunat imediat la numărul de urgență. La fața locului a fost trimis un elicopter care a avut mari dificultăți în a ateriza din cauza furtunii puternice din zonă, conform sursei citate.

Medicii au încercat să-i resusciteze pe Alberto Balocco și pe Davide Vigo, însă nu au putut să-i salveze. În familia Balocco era doliu după ce tatăl lui Alberto murise în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT

Compania, înființată în 1927 de bunicul lui Alberto Balocco, a avut o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro în 2021. Bunicul lui Balocco inventase celebrul panettone ”Mandorlato”.

Pe lângă celebrul panettone, Balocco e faimoasă în întreaga lume pentru gama de largă de biscuiți pe care îi produce. Compania exportă produse în aproximativ 30 de țări de pe glob.

ADVERTISEMENT

Inițial, în 1927 compania începuse ca o simplă patiserie în micuțul oraș Fossano, aflat la 70 de kilometri sud de Torino. Fondatorul Francesco Antonio Balocco a reușit să-și dezvolte afacerea și în 1948 a început să producă panettoni, pandori, colombe pasquali, biscuiți și napolitane.

Balocco a început să producă industrial produse de cofetărie din 1970. În anii 1990, compania a fost preluată de frații Alessandra și Alberto. La 2 iunie 2010, președintele italian Giorgio Napolitano l-a numit pe Aldo Balocco, tatăl lui Alberto, Cavaler al „Ordinului Meritul Muncii”.

ADVERTISEMENT

La 2 iulie 2022, la Milano, Aldo Balocco, Președinte de Onoare al Balocco spa, a murit la vârsta de 91 de ani.

ADVERTISEMENT