A MURIT REGINA ANA. Majestatea Sa va fi înmormîntată la Curtea de Argeş

A MURIT REGINA ANA

A MURIT REGINA ANA. Familia regală a anunţat, pe site-ul oficial, că Regina Ana a murit astăzi la ora 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia. 

"Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viaţă astăzi, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia şi Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din oraşul Morges. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor", se arată într-un comunicat al Casei Regale.

A MURIT REGINA ANA. Conform tradiţiei Funeraliilor Regale din ţara noastră, corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, se arată în comunicat.

A MURIT REGINA ANA. Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.

A MURIT REGINA ANA. Familia Regală anunţă mare doliu pentru primele şapte zile de la înmormântare şi doliu timp de 40 de zile.

A MURIT REGINA ANA. Începând de marţi, cărţi de condoleanţe vor fi deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanţele pot fi transmise online la adresawww.familiaregala.ro/mesaje.

A MURIT REGINA ANA. Toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, începând de marţi, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în faţa intrării principale, se mai arată în comunicat.

sursa: stirileprotv.ro