News

A murit Rudel Obreja. Fostul președinte al Federației Române de Box suferea de o boală teribilă. Când va avea loc înmormântarea

Rudel Obreja urma un tratament pentru o boală necruțătoare de care aflase anul trecut, în timp ce se afla în spatele gratiilor.
13.03.2023 | 00:46
A murit Rudel Obreja Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box suferea de o boala teribila Cand va avea loc inmormantarea
Rudel Obreja s-a stins din viață / Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT
12-03-2023
22:50

Familia lui Rudel Obreja a anunțat că înmormântarea va avea loc miercuri

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu lui Rudel Obreja o pot face marți seară la priveghi, sau miercuri la prânz când va avea loc înmormântarea, a anunțat familia fostului președinte al FR Box. 

“Lordul boxului românesc a plecat cu eleganța specifică în lumea drepților: DEMN, CURAJOS, NEÎNFRICAT și PUTERNIC, un OM cu ONOARE și PATRIOTISM, un CAMPION!
Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face la Biserica Belvedere , strada Cărvunarilor nr 2, București:
– marți 14.3.2023 ora 19 la priveghi
– miercuri 15.3.2023 ora 12.30 la slujba de înmormântare.
Veșnica lui pomenire!
Te vom iubi mereu dragul nostru soț și tată, Rudel Obreja!”, a fost anunțul făcut de membrii familiei.

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, s-a stins din viață. Avea 57 de ani și aflase că suferă de o boală cumplită la câteva luni după ce fusese condamnat în dosarul Gala Bute.

Primele reacții după moartea lui Rudel Obreja

Anunțul trecerii în neființă a fost făcut ce Liga Profesionistă de Box din România. „Cu adânca durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihneasca în pace!”, se arată în anunțul ligii.

ADVERTISEMENT

Și Antonela fosta soție a lui Obreja a reacționat printr-o postare pe contul ei de socializare. „Drum lin, Rudi! Dumnezeu să te odihnească! Condoleanţe familiei!”, a scris Antonela Obreja.

Ultimul interviu al lui Rudel Obreja, în FANATIK

În luna noiembrie, la scurtă vreme după ce instanța i-a dat acordul să meargă în Turcia să se trateze, Rudel Obreja a acordat ultimul interviu publicației FANATIK.

ADVERTISEMENT

El a povestit, atunci, că starea lui este una extrem de gravă, însă medicii nu-l pot opera, pentru că organismul lui este extrem de slăbit.

Ruidel Obreja, ultimele declarații: ”Am nevoie de această operație”

” Soția mea ține legătura cu cei de la clinica din Turcia, dânsa știe mai multe. Știu că medicii de acolo tot întreabă când putem veni.

ADVERTISEMENT

Dacă am compară cu situația mea din perioada în care eram în detenție, pot spune că sunt mai bine. În schimb, dacă judecăm strict medical, starea este în continuare gravă, totuși vorbim de cancer pancreatic cu metastaze, gradul IV.

Eu trebuie să ajung în starea în care să pot fi operabil. Am nevoie de această operație, fie că va fi în Turcia sau în Austria. Doar că asta depinde de medici, nu pot să intru în operație și să nu mă mai trezesc”, a povestit Rudel Obreja pentru FANATIK, în noiembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Obreja a aflat că este bolnav în august 2022

Rudel Obreja a descoperit că este bolnav de cancer în august 2022, la doar patru luni după condamnarea definitivă de cinci ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

În acest interval, el a slăbit 20 de kilograme, pentru că organismul lui nu mai era capabil să asimileze substanțele nutritive. Obreja ajunsese să aibă dureri cumplite, care nu puteau fi calmate decât cu injecții cu morfină.

ADVERTISEMENT