News

A murit și a treia fetiță spălată pe cap de mama ei cu o substanţă toxică

Toate cele trei fetițe intoxicate cu Tomoxan au decedat.
31.05.2021 | 10:53
A murit si a treia fetita spalata pe cap de mama ei cu o substanta toxica
A murit și a treia fetiță spălată pe cap de mama ei cu o substanţă toxică. Sursa foto: captură Antena 1
ADVERTISEMENT

A murit și a treia fetiță intoxicată de mama ei cu Tomoxan, o substanță folosită pentru deparazitarea animalelor. Micuța fusese transportată la spitalul din Târgu Mureș, dar medicii nu au putut să o mai salveze.

Dosarul va ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori Brașov, care a preluat ancheta.

ADVERTISEMENT

A murit și a treia fetiță spălată pe cap de mama ei cu o substanță toxică

Moartea fetiței de doar 8 ani vine la numai o zi după ce surorile ei una de 7 ani și cealaltă de 9 ani decedaseră din același motiv. Mama fetițelor și bunica acestora sunt în continuare internate în stare gravă în spital.

“Din păcate copiii în vârstă de aproximativ 7 ani și 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi copii au fost declarați decedați.

ADVERTISEMENT

Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului”, au transmis reprezentanții ISU în weekend.

Polițiștii și procurorii brașoveni fac cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în acest caz.

ADVERTISEMENT

Fetițele au fost spălate pe cap cu o substanță folosită la animale

Fiind o familie foarte săracă, părinții s-au gândit să trateze fetițele cu ce aveau prin curte. Tatăl a pregătit soluția care se folosește doar la animale. Nu a știut că este toxică și nici nu a diluat-o cu apă. Mama a fost cea care a aplica-o pe părul fetelor, pentru a le scăpa de păduchi. Nu după mult timp aceasta a sunat la salvare.

Echipajul SMURD ajuns a constatat decesul a două dintre copile. Cea de-a treia a fost transportată la spital, dar nu a supraviețuit. Mama și bunica fetelor au fost duse la spital în stare gravă și încă nu și-au revenit.

ADVERTISEMENT

Tatăl fetițelor se simte vinovat pentru că el a procurat substanța toxică. Acesta ar fi spus că în cazul în care și a treia copilă va muri, el se va sinucide.

“Este o familie mai nevoiașă, harnică. Și-au văzut mereu de treabă. Este o durere foarte mare”, a spus Silviu Șchiopu, primarul comunei, Ungra.

Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori Brașov, care a preluat ancheta.

ADVERTISEMENT
Tags: