News

A murit Siluana Vlad, o personalitate importantă a bisericii: ”Să ne revedem în Rai”

A murit maica Siluana Vlad, la 77 de ani. Cine a fost aceasta?
09.06.2021 | 07:59
A murit Siluana Vlad o personalitate importanta a bisericii Sa ne revedem in Rai
A murit Siluana Vlad. Sursa foto: Doxologia
ADVERTISEMENT

Anunțul morții acesteia a fost făcut de părintele Constantin Sturzu, care a ținut să transmită și un mesaj de condoleanțe. Siluana Vlad a murit la doar câteva zile după ce împlinise 77 de ani.

A murit maica Siluana Vlad, la 77 de ani

„A trecut la Domnul în seara aceasta, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani, Schimonahia Siluana Vlad (28 mai 1944 – 8 iunie 2021). Dumnezeu să o așeze întru binemeritată odihnă în locașurile drepților!

ADVERTISEMENT

Să ne revedem în Rai, Maica mea dragă!”, a transmis părintele Constantin Sturzu, pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost Siluana Vlad. Nu a crezut în Dumnezeu mare parte din viață

Maica Siluana Vlad a crezut în Dumnezeu abia târziu în viață, acesta fiind un lucru pe care l-a mărturisit singură. Astfel, credința ei a început abia la vârsta de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Născută sub numele Eugenia Vlad, aceasta a devenit Siluana mult mai târziu, odată ce l-a descoperit pe Dumnezeu. Aceasta a povestit că prietenii ei rădeau de ea pentru acest lucru.

„Sufeream de o nevoie de sens. Așa l-am găsit pe Dumnezeu. Prietenii meu râdeau de mine, spuneau că “am căzut în folclor”, a spus maica Siluana, în cartea “Spovedanie neterminată”, scrisă de Gena Geamănu.

ADVERTISEMENT

Maica Siluana Vlad s-a călugărit la 49 de ani

Maica Siluana Vlad a studiat filosofia la Universitatea din București, iar apoi a predat timp de un an, în Galați. A avut un rol important în crearea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani.

Maica Siluana Vlad a renunțat la toate cele pământești la vârsta de 49 de ani, moment în care s-a călugărit. El a trecut printr-o criză spirituală după vârsta de 30 de ani, iar atunci a început să creadă în Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Așadar, în 1993 ea a devenit călugăriță a Mănăstirii Christiana din Bucureşti, aceasta fiind îndrumată de preotul său în acest sens. Aceasta s-a implicat activ în problemele societății, mai ales în cele ale copiilor.

Astfel, odată cu mutarea din București, ea a înființat, la Iași, Centrul de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”. Acesta funcționează și astăzi, venind în sprijinul copiilor.

Din 2001, Maica Siluana Vlad a trăit la Mănăstirea Jitianu, lângă Craiova, unde și-a continuat activitatea caritabilă.

ADVERTISEMENT