News

A murit șoferul de TIR care susținea că pandemia de coronavirus este o conspirație mondială. A fost răpus chiar de COVID-19

12.04.2020 | 10:52
A murit soferul de TIR care sustinea ca pandemia de coronavirus este o conspiratie mondiala A fost rapus chiar de COVID19
ADVERTISEMENT

Chiar dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus se apropie pe zi ce trece de pragul critic de 1.800.000, există în continuare persoane care susțin că în spatele pandemiei nu se ascunde altceva decât o imensă conspirație, pusă la cale pentru a destabiliza economia mondială. Până nu demult, de aceeași părere era și Marian, un șofer de TIR de origine română care trăia în Paris.

A murit șoferul de TIR care susținea că pandemia de coronavirus este o conspirație globală

Bună ziua la toată lumea. Am și eu o întrebare la cine știe să dea un răspuns. Am văzut că în toată lumea spun că mor milioane de oameni și sute de milioane sunt bolnavi. Întrebarea mea este: a văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona ? Vă rog frumos să-mi ziceți și mie să nu mor prost. Vă pup”, a scris bărbatul pe contul personal de Facebook, sugerând faptul că atât informațiile oferite de autorități, cât și măsurile anunțate sunt exagerate.

ADVERTISEMENT

La mai puțin de o lună de la postarea cu pricina, bărbatul avea să se stingă din viață într-un spital din Paris, răpus chiar de COVID-19, boala despre care spunea că este rodul unei conspirații mondiale. Avea 47 de ani și, cel puțin din spusele prietenilor, nu părea să fi suferit de alte afecțiuni grave.

Mesajul disperat al unui prieten după ce Marian intrase în comă. Avea să se stingă două zile mai târziu

Internat  de urgență în unitatea medicală din capitala Franței, românul nostru a acuzat simptome din ce în ce mai severe, urmând ca în scurt timp să intre în comă. Anunțul a fost făcut de Remus Radu, unul dintre bunii săi prieteni, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare în data de 8 aprilie.

ADVERTISEMENT

Sfâșiat de durere, bărbatul nu a putut înțelege cum de Marian a ajuns într-o astfel de situație, având în vedere că bărbatul renunțase la fumat și la consumul de băuturi alcoolice de mai bine de 15 ani. În plus, niciodată nu s-a plâns apropiaților din cauza stării de sănătate. „Era un munte de om”, susține prietenul său.

Când vă spun că am văzut, vă vorbesc despre un om, un munte de om care nu bea și nu fumează de mai bine de 15 ani, un bărbat de 47 de ani pe care de când îl cunosc, nu l-am auzit să se plângă de vreo durere, nu vorbesc de o boală, un om cu un moral de fier și cu o putere de luptă cum rar mi-a fost dat să întâlnesc.

ADVERTISEMENT

Acest om pe care bine vi l-ați imaginat din puținele cuvinte de mai sus, a fost răpus în numai 8 zile de acest virus, Covid-19. Acum este în comă indusă pe un pat de spital din Paris, ducând poate ultima sa bătălie, lupta pentru viața lui. Este prietenul meu!”, a scris Remus Radu pe contul său de Facebook. Două zile mai târziu, pe 10 aprilie, Marian avea să se stingă din viață, răpus de coronavirus.

Nu este singurul român ucis recent de boala care a speriat întreaga lume. Corina Nicoleta Berinde, o tânără asistentă medicală stabilită de mai bine de 20 de ani în Italia și-a găsit la rândul său sfârșitul după ce a fost infectată cu COVID 19.

ADVERTISEMENT

Asta deși le-a cerut insistent medicilor de la spitalul la care s-a prezentat să-i facă testul, pentru că acuza simptome specifice teribilei maladii. Refuzul lor a făcut ca starea să i se înrăutățească, iar femeia avea să fie găsită fără suflare în locuința personală din Torino.

Sfâșiată de durere, familia a contactat deja un avocat și intenționează să se adreseze instanței, pentru a afla dacă decesul româncei nu a survenit ca urmare a neglijenței personalului medical al spitalului la care s-a prezentat pentru investigații amănunțite. Potrivit rudelor, aceasta prezenta simptome precum tuse puternică și dificultăți în respirație, motiv pentru care fratele s-a hotărât să o viziteze. Eforturile sale, precum și cele ale medicului de familie s-au izbit, însă, de refuzul privind testarea pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT