News

A murit Sylvia Hoişie, ”mama” celebrului vaccin Polidin. Marea cercetătoare avea 94 de ani

Veste neagră pentru medicina românească. Marea cercetătoare Sylvia Hoişie, considerată ”mama” celebrului vaccin Polidin, a murit marți, la 94 de ani, conform unui anunț al comunității evreiești din Iași.
24.05.2022 | 22:43
A murit Sylvia Hoisie mama celebrului vaccin Polidin Marea cercetatoare avea 94 de ani
Sylvia Hoişie și-a câștigat pentru totdeauna locul în galeria marilor personalități ale medicinei din România. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Sylvia Hoişie și-a câștigat pentru totdeauna locul în galeria marilor personalități ale medicinei din România după ce a inventat vaccinul care a salvat multe vieți.

Sylvia Hoişie și-a dedicat viața cercetării

Decesul celei care a muncit în cercetare cinci decenii a fost anunțat de comunitatea evreilor din Iaşi: „Cu profundă durere, Comunitatea Evreilor din Iaşi anunţă trecerea în eternitate a doamnei doctor Sylvia Hoisie.

ADVERTISEMENT

Om de o mare sensibilitate, profesionistă desăvârşită, find una dintre personalităţile care au inventat celebrul Polidin, leac ce a salvat multe vieţi. Supravieţuitoare a iadului din Transnistria, a reuşit să lupte cu foametea şi mizeria, împărtăşind lumii întregi acele orori.

Să îi fie memoria binecuvântată! Baruch Dayan Ha Emet!”, se arată în mesajul preluat și de Federația Comunităților Evreiești din România.

ADVERTISEMENT

Mai departe, slujba de înmormântare va fi organizată vineri 27 mai, la ora 11:00, la Cimitirul Evreiesc din Iaşi. Sylvia Hoişie a făcut parte din echipa care a inventat vaccinul Polidin, produs 100% românesc și pentru apariția căruia s-a muncit șase ani la Institutul Cantacuzino.

Ce spune Sylvia Hoişie despre Polidin în 2020

În noiembrie 2020, Sylvia Hoişie revenea în prim-plan cu observațiile despre capacitatea Polidinului de a lupta cu noul coronavirus chinezesc.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, cercetătoarea preciza că vaccinul Polidin ar fi putut fi un bun adjuvant în tratamentul pentru COVID-19: ”După părerea mea, fiind un imunomodulator, Polidin ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID. Atât formula veche, cât și cea nouă, care e tot un preparat al nostru. Din Iași a pornit acest preparat.

Noul Polidin este, de fapt, un preparat oral care se cheamă Orostim, un polimicrobian, foarte bun, de patru ori mai concentrat decât Polidinul, care se administrează pe cale orală. Are foarte multe calități.

ADVERTISEMENT

Mai există astfel de preparate pe piață, chiar anul trecut am avut un preparat venit din Italia, foarte asemănător cu ceea ce am dat noi prin anii ’80 și care până în 2011 se găsea pe piață.”

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink