Life

A murit Tina Turner! Regina rock-n-roll-ului avea 83 de ani

Regina rock-n-roll-ului, Tina Turner a murit. Celebra cântăreață a încetat din viață la vârsta de 83 de ani după o suferință îndelungată
24.05.2023 | 21:52
A murit Tina Turner Regina rocknrollului avea 83 de ani
A murit Tina Turner la vârsta de 83 de ani. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A încetat din viață Tina Turner. Supranumită regina rock-n-roll-ului, celebra cântăreață a murit la vârsta de 83 de ani, după o suferință lungă. Decesul a survenit în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția.

Doliu în lumea muzicii! A murit Tina Turner

Informația a fost oferită presei chiar de purtătorul ei de cuvânt. De remarcat că Tina Turner, pe numele ei adevărat Anna Mae Bullock, s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, Tennessee, SUA. A devenit faimoasă la sfârșitul anilor 60, atunci când a apărut în formația Ike & Tina Turner Revue.

ADVERTISEMENT

Nu a mai durat mult până când succesul ei a devenit internațional, dar ca artist solo. Abuzul domestic la care Ike și-a supus soția a fost documentat într-un film biografic marca Hollywood. Angela Bassett, cea care a interpretat-o pe Tina Turner avea să câștige nu mai puțin de trei premii Oscar.

S-a făcut remarcată datorită unui vine impresionant, dar și a unei vitalități inepuizabile. Încet, dar sigur, Tina Turner a încântat milioane de fani și a inspirat mulți artiști din generațiile următoare.

ADVERTISEMENT

La începutul anilor 1980, Turner a lansat „una dintre cele mai mari reveniri din istoria muzicii”. Albumul ei de multiplatină din 1984, Private Dancer, a propus hitul „What’s Love Got to Do with It”. Melodia a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună piesă a anului și a devenit prima și singura ei piesă numărul unu în Billboard Hot 100.

Succesul ei în topuri a continuat cu „Better Be Good to Me”, „Private Dancer”, „We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)”, „Typical Male”, „The Best”, „I Don’t Wanna Fight“ și „GoldenEye”. În timpul turneului mondial Break Every Rule din 1988, ea a stabilit un record mondial Guinness pentru cea mai mare audiență plătită (180.000) pentru un interpret solo.

ADVERTISEMENT

A reușit să vândă 80 de milioane de albume și a primit nu mai puțin de 12 premii Grammy. La toate acestea se adaugă peste trei decenii de turnee pe stadioane sold-out din întreaga lume. Concret, discutăm despre o moștenire unică pe care a lăsat-o muzicii.

Purtătorul ei de cuvânt a declarat: „Va avea loc o ceremonie de înmormântare privată la care vor participa prieteni apropiați și familia. Vă rugăm să respectați intimitatea familiei ei în acest moment dificil”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pensionare anticipată în 2024. Condițiile de retragere înainte de vreme
Pensionare anticipată în 2024. Condițiile de retragere înainte de vreme
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni