News

A murit un artist celebru din Marea Britanie. A făcut senzație cu formația Bay City Rollers în anii ’70: ”Bye Bye Baby” VIDEO

03.09.2020 | 10:43
A murit un artist celebru din Marea Britanie A facut senzatie cu formatia Bay City Rollers in anii 70 Bye Bye Baby VIDEO
ADVERTISEMENT

Un celebru cântăreț din Marea Britanie a decedat la vârsta de 62 de ani. Basistul Ian Mitchell a fost membru al trupei Bay City Rollers, o formație cu mare succes în anii 1970.

Bay City Rollers a fost cunoscută în Regatul Unit, dar și în Statele Unite pentru single-uri populare precum „Saturday Night” şi „Bye Bye Baby”.

ADVERTISEMENT

Ian Mitchell s-a alăturat trupei în 1976 şi a fost membru al formației într-o perioadă semnificativă. El a participat şi la revenirea trupei în anii 1980.

S-a stins din viață Ian Mitchell, membru al formației Bay City Rollers

Bay City Rollers a fost fondată în Edinburgh, în 1964, de fraţii Alan şi Derek Longmuir. Formația a început să urce în topuri în 1974, după ce au apărut chitariştii Stuart “Woody” Wood şi Eric Faulkner şi solistul Les McKeow.

ADVERTISEMENT

Melodii precum „Remember (Sha La La)”, „Shang-a-Lang”, „Summerlove Sensation” şi „All of Me Loves All of You” au transformat Bay City Rollers în cea mai de succes trupă din Marea Britanie în 1975. Coverul „Bye Bye Baby” a fost 6 săptămâni numărul 1 în Marea Britanie în acel an.

În SUA, Bay City Rollers a devenit cunoscută cu „Saturday Night” în 1976. Melodia a ajuns pe locul 1 în Bilboard Hot 100. Au urmat și alte hit-uri de succes peste ocean.

ADVERTISEMENT
Bay City Rollers, Toronto 1976

Ian Mitchell, născut în Irlanda de Nord, avea 17 ani când a intrat în formație ca basist. A părăsit trupa un an mai târziu.

După o scurtă perioadă, managerul și creatorul formației, Tam Paton, a fost concediat şi trupa s-a fragmentat din cauza unui lung şir de procese. Cei de la Bay City Rollers au încercat tot felul de reveniri, dar n-au mai putut să regăseasca magia de la mijlocul anilor ’70.

ADVERTISEMENT

Basistul Ian Mitchell s-a întors în formație la una din reînâlniri, la un deceniu distanță după ce plecase.

ADVERTISEMENT