News

Doi pacienți transferați după incendiul de la spitalul din Constanța au murit. Update

Doi supraviețuitori ai incendiului de la ATI Constanța au murit. Pentru unul dintre ei cauza ar fi fost infecția cu coronavirus.
05.10.2021 | 08:51
Doi pacienti transferati dupa incendiul de la spitalul din Constanta au murit Update
ADVERTISEMENT

Primul pacient care a murit avea 63 de ani și se afla în stare instabilă, iar potrivit spuselor medicilor el nu ar fi pierit din cauza fumului inhalat, ci din cauza infecției cu coronavirus, transmite Digi 24, după ce a primit o informație în acest sens de la Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Al doilea pacient care s-a stins din viață avea 75 de ani. Numărul celor care pierit în urma tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a crescut, așadar, la 9.

ADVERTISEMENT

Cum au fost transferați pacienții care au supraviețuit

După incendiul devastator de la secția de Terapie Intensivă, de la Spitalul de Boli Infecțioase, pacienții care au supraviețuit au fost transferați în mai multe unități medicale. Conform DSP, la Spitalul Județean Constanța au fost duși 11 la ATI, iar 11 la secția exterioară de la Agigea.

La Pneumoftiziologie 49 de pacienți, la Spitalul Militar 28 de pacienți, 3 au fost transferați Spitalul Județean pe ATI, iar un pacient la Spitalul Mangalia tot la Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 18 pacienți au fost duși la Spitalul Modular, iar șase la Spitalul Militar.

Care ar fi fost cauza incendiului de la ATI Constanța

De altfel, se fac în continuare cercetări cu privire la cauza care a dus la izbucnirea incendiului. Șeful DSU a spus, zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost constatate nereguli la instalația de electricitate.

”În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

ADVERTISEMENT

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis.

Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Cei șapte pacienți decedați inițial ar fi murit din cauza intoxicației cu fum

În primă fază, șapte pacienți au murit din cauza incendiului. Procurorul criminalist Sadîc Zafer a precizat, ulterior, că aceștia au decedat în prim-plan din cauza intoxicației cu fum, iar două dintre victime au pierit și din cauza arsurilor grave.

“La  toate cele şapte persoane, cauza principală a decesului fost intoxicaţia cu fum, dar la două dintre ele au fost şi arsuri mai multe decât la celelalte, care au contribuit la deces.

Pe secția de terapie intensivă sunt şapte saloane în care se afla cele 10 paturi distribuite.

Ancheta este la început, vor verifica fiecare salon în parte. Nu pot da înainte o cauză a incendiului”, a spus public Sadîc Zafer.

În continuare se fac cercetări amănunțite în acest caz. După tragedie, premierul Florin Cîțu i-a demis pe managerul unității medicale și pe șeful ANMCS.

ADVERTISEMENT