News

A murit unul dintre cei mai apreciați intelectuali români. A fost răpus de COVID-19

05.05.2021 | 14:31
A murit unul dintre cei mai apreciati intelectuali romani A fost rapus de COVID19
Radu Gabriel Pârvu a murit răpus de COVID-19. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Tragedie în lumea intelectuală din România. Radu Gabriel Pârvu s-a stins din viață după o luptă cu o formă agresivă a coronavirusului. Acesta a decedat pe data de 3 mai.

A murit unul dintre cei mai apreciați intelectuali români

Tragedie în învățământ și lumea intelectuală. Radu Gabriel Pârvu a fost discipol al lui Constantin Noica, dar și fost decan al Facultății de Științe Juridice Administrative și ale Comunicării la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el era profesor universitar la această instituție de învățământ, dar de o lună întreagă el era internat la spitalul Valea Iașului din județul Argeș. Acesta a pierdut lupta cu boala în a doua zi de Paște și s-a stins din viață.

„S-a stins din viață profesorul universitar doctor Radu Gabriel Pârvu. Acesta lupta de aproape o lună cu o formă agresivă COVID-19, fiind internat la Spitalul Valea Iașului.

ADVERTISEMENT

Radu Gabriel Pârvu a activat în învățământul universitar de peste două decenii la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” din Pitești, unde a fost decan”, a transmis Jean Dumitrașcu pe Facebook.

Cine a fost Radu Pârvu. A tradus în șapte ani o lucrare a lui Schopenhauer

În anunțul său, Jean Dumitrașcu a precizat și că Radu Gabriel Pârvu a fost „cel mai de seamă germanist” și că a tradus opere fundamentale.

ADVERTISEMENT

„Puțini argeșeni știu că Radu Gabriel Pârvu a fost cel mai de seamă germanist din istoria României și că trăia la Pitești.

A tradus opere fundamentale din Kant, Fichte, Schelling, Hegel, Schopenhauer, Liszt, Nietzsche, Scheller, Kafka, Jung, Ruppert etc. A fost traducător, scriitor, scenarist, profesor universitar de Comunicare și Filosofie.

ADVERTISEMENT

A scris, printre altele, cărți despre Dilthey, Noica și Cioran. A fost membru de vază al Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. Scria de zor la cel de-al doilea roman al său, dorind să lase traducerile pe plan secund…”, a scris Jean Dumitrașcu, pe pagina de Facebook.

Radu Gabriel Pârvu și-a dedicat șapte ani din viața sa traducerii operei „Lumea ca voinţă şi reprezentare”, un volum impresionant ce are 1250 de pagini. Traducerea a venit la aproape 200 de ani de la momentul apariției cărții în limba germană.

Horia Roman Patapievici spunea despre acest eveniment că este ”o enormă sărbătoare pentru cultura română, o restanţă pe care în fine o împlineşte”, drept urmare a traducerii făcute de profesorul Pârvu.

Profesorul Radu Gabriel Pârvu a fost doctor al Universității din București, dar a studiat și la mai multe instituții străine. Este vorba despre Universitatea „Friedrich Wilhelm” din Bonn, dar și despre Universitatea „Ruhr” din Bochum.

 

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși