ADVERTISEMENT
News

A murit unul dintre cei mai bogați oameni din lume! Ce avere avea Sheldon Adelson

Autor: Alexandru Năstase | 12.01.2021 | 17:44
A murit unul dintre cei mai bogați oameni din lume! Ce avere avea Sheldon Adelson
Shledon Adelson a încetat din viață. Sursa foto - hepta.ro

A murit unul dintre cei mai bogați oameni din lume! Vorbim despre un adevărat mogul al cazinourilor americane. Sheldon Adelson era cunoscut ca un susținător puternic al președintelui republican Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Acesta a decedat la vârsta de 87 de ani. Adelson a fost cel care a condus cea mai mare companie de cazinouri din lume, Las Vegas Sands.

Miliardarul s-a stins din viață din cauza unor complicații legate de tratamentul pentru limfomul non-Hodgkins, conform presei de peste ocean.

A murit unul dintre cei mai bogați oameni de pe pământ

Sheldon Adelson a fost fiiul unor imigranți evrei săraci stabiliți în preajma orașului Boston. Încet, dar sigur, acesta a pus bazele unor hoteluri și cazinouri în Las Vegas.

ADVERTISEMENT

Nu s-a oprit aici. Și-a mărit corporația și în Macao și Singapore. De altfel, averea sa avea să-l transforme într-o figură aparte a politicii americane.

De-a lungul timpului, Sheldon a intrat în istorie pentru faptul că a finanțat politicieni republicani, printre aceștia numărându-se chiar și președintele Donald Trump.

Adelson a fost, de asemenea, un susținător înfocat al Israelului. De altfel, nu o dată acesta a transmis că actualul premier Benjamin Netanyahu îi este un prieten apropiat.

ADVERTISEMENT

Cu o avere netă de 33,9 miliarde de dolari în martie 2019, Adelson era a 24-a cea mai bogată persoană de pe acest pământ.

Topul a fost alcătuit conform indexului miliardarilor realizat de Bloomberg. Adelson a spus mai mereu că acest clasament este unul eronat, el fiind cu mult mai bogat.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!