Sport

A murit unul dintre cei mai mari antrenori de tenis. A pregătit 12 lideri mondiali, printre care surorile Williams

Lumea tenisului deplânge moartea unui dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile. Legendarul Nick Bollettieri a încetat din viață la 91 de ani.
05.12.2022 | 21:15
A murit unul dintre cei mai mari antrenori de tenis A pregatit 12 lideri mondiali printre care surorile Williams
Lumea tenisului deplânge moartea unui dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile. Legendarul Nick Bollettieri a încetat din viață la 91 de ani. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Americanul a intrat în istoria tenisului cu ajutorul academiei pe care a creat-o în Bradenton, Florida, și care îi poartă numele.

Legendarul antrenor de tenis Nick Bollettieri a murit

Nick Bollettieri, antrenorul a cărui renumită academie de tenis a produs câțiva dintre cei mai mari jucători ai acestui sport, a murit la vârsta de 91 de ani în casa sa aflată în apropierea locului unde a cunoscut cele mai mari bucurii.

ADVERTISEMENT

Conform The Guardian, Bollettieri, fiul unor imigranți italieni, s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, dar, în acelaşi timp, a evitat vizitele la medici din cauza fricii de injecţii.

Bollettieri a servit în armata SUA și a abandonat facultatea de drept pentru a deveni antrenor de tenis, modelând cariera unor campioni de legendă precum Andre Agassi, Jim Courier, Serena și Venus Williams, Monica Seles sau Maria Sharapova.

ADVERTISEMENT

El și-a deschis propria academie în 1978 și a fost unul dintre pionerii conceptului pregătirii jucătorilor de tenis în şcoli specializate. Academia care îi poartă numele a fost cumpărată de gigantul IMG în 1987.

Mesaje emoționante după moartea legendarului antrenor

Nume mari ale tenisului mondial au ținut să-și ia la revedere de la Nick Bollettieri prin mesaje emoționante. ”Dragul nostru prieten, Nick Bollettieri, ne-a părăsit. Le-a dat multora șansa de a-și trăi visul. El ne-a arătat tuturor cum poate fi trăită viața la maxim… Mulțumesc, Nick!”, a scris legendarul tenismen american Andre Agassi, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”Oricine l-a cunoscut pe Nick știe cât de mult îi plăcea să dezvolte potențialul tinerilor, să antreneze în tenis și să lucreze în Academie. Chiar și în ultimele sale zile, îl puteai găsi adesea în campus.

Antrena tineri sportivi, cu aceeași pasiune și entuziasm ca și la 20 de ani. Inima noastră este alături de soția lui, Cindi, și de copiii săi. Nick a avut un impact uriaș asupra noastră, a tuturor”, a spus Tim Pernetti, președintele IMG Academy Bradenton.

ADVERTISEMENT

Prin mâna lui Nick Bollettieri au trecut nu mai puțin de 12 jucători care au ajuns să ocupe locul 1 în clasamentele ATP sau WTA. Și vorbim aici de nume uriașe precum Andre Agassi, Boris Becker, Marcelo Rios, Jim Courier și Pete Sampras la masculin sau Serena și Venus Williams, Maria Sharapova, Jelena Jankovic, Monica Seles, Jennifer Capriati și Martina Hingis la feminin.

De-a lungul timpului, Nick Bollettieri a fost acuzat că îşi învaţă elevii să ţipe mai tare atunci când lovesc mingea. Monica Seles, Maria Sharapova, Andre Agassi, surorile Williams sau Michelle Larcher de Brito, care atingea 104 decibeli, au lucrat cu antrenorul american, iar de aici până la acuzaţii a fost doar un pas.

ADVERTISEMENT