News

A murit unul dintre medicii chinezi care s-a închis la culoare în timpul tratamentului pentru coronavirus. Ce s-a întâmplat cu al doilea doctor

02.06.2020 | 15:59
A murit unul dintre medicii chinezi care sa inchis la culoare in timpul tratamentului pentru coronavirus Ce sa intamplat cu al doilea doctor
ADVERTISEMENT

Unul dintre medicii chinezi care s-a închis la culoare în timpul tratamentului pentru coronavirus a murit marți dimineață.

A murit unul dintre medicii chinezi care s-a închis la culoare în timpul tratamentului pentru coronavirus

Conform BBC, moartea medicului chinez a cărui piele se închisese la culoare în timpul tratamentului pentru coronavirus a survenit la aproape patru luni de la infectare.

ADVERTISEMENT

Hu Weifeng, urolog la Spitalul Central din Wuhan, a fost printre primii medici din China care au fost diagnosticați și tratați de COVID-19. În ultimele patru luni, el a fost internat la terapie intensivă, iar imaginile îl arătau făcând dializă și respirând printr-o traheostomie.

În luna mai, el a avut o perioadă în care se simțea destul de bine încât să fie externat, însă situația lui s-a înrăutățit la loc. În schimb, medicul cardiolog Yi Fan s-a vindecat și a fost externat.

ADVERTISEMENT

Hu Weifeng este al șaselea medic de la Spitalul Central din Wuhan care a murti de coronavirus

Doctorul Hu Weifeng a colaborat cu medicul Li Wenliang, decedat în luna februarie, și care avertizase încă din decembrie 2019 despre pericolul acestui nou virus. A fost unul dintre medicii luați în colimator de poliția chineză pentru că a încercat să dezvăluie existența virusului la puțin timp de la apariția sa.

Hu Weifeng este al șaselea medic de la Spitalul Central din Wuhan care a pierdut lupta cu COVID-19. Potrivit raportărilor oficiale, peste 230 de cadre medicale de la acest spital s-au infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cazul medicilor Hu Weifeng și Yi Fan a făcut înconjurul lumii în luna aprilie, după ce pielea lor a căpătat o nuanță închisă, un efect secundar al tratamentului primit împotriva coronavirusului.

Doctorul Li Shusheng a declarat la acel moment că pielea celor doi medici s-a întunecat din cauza unui tip de medicament care li s-a administrat în primele etape ale tratamentului.

ADVERTISEMENT

Acesta a adăugat că unul dintre efectele secundare ale medicamentului este întunecarea culorii pielii, dar a precizat că este de așteptat ca aceasta să revină la normal odată ce toate organele vor începe să funcționeze normal.

ADVERTISEMENT