News

A murit veteranul de război care și-a pierdut întreaga familie pe front: ”Rămas bun, domnule căpitan!”

25.08.2020 | 14:41
A murit veteranul de razboi care sia pierdut intreaga familie pe front Ramas bun domnule capitan
A murit veteranul de război care și-a pierdut întreaga familie pe front: ”Rămas bun, domnule căpitan!”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Armata Română este în doliu. Moise Mihaiu, veteranul din Agnita care a luptat cu eroism în ultima parte al celui de-al Doilea Război Mondial, a murit.

Căpitan în rezervă, acesta avea 98 de ani, iar de numele său se leagă o personalitate marcantă din Armata țării, care a servit cu devotament tricolorul pe front.

ADVERTISEMENT

Având gradul de locotenent în război, Mihaiu a fost o personalitate respectată de-a lungul întregii sale vieți, îndemnând tineretul să lupte cu gândul la tot ceea ce e frumos pentru România.

A murit Moise Mihaiu, veteranul de război care și-a pierdut întreaga familie pe front

Vestea tristă a decesului veteranului Moise Mihaiu a fost oferită de Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” / Cincu JNTC pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cei din structura subordonată Statului Major al Forţelor Terestre care asigură instruirea comandanţilor, statelor majore şi structurilor până la nivel brigadă, naţionale şi multinaţionale au postat un mesaj emoționat pe pagina de socializare.

Moise Mihaiu are și o poveste de viață impresionantă. Întreaga sa familie, de la părinți și soție până la frați, au căzut pe frontul Războiului.

ADVERTISEMENT

”Rămas bun, veterane…Ieri, Dumnezeu a ales să îl ia lânga el pe ultimul veteran de război din Agnita, unde va fi împreună cu părinții, soția și frații căzuți pe front.

În ultima parte a celui de-al doilea Război mondial, cu toate că frontul din Iași s-a rupt pe 23 august, deși a fost trimis acasă, a simțit că încă poate să își aducă contribuția, hotărându-se să se ducă și pe celălalt front, cel de vest. A servit cu onoare, devotament și curaj țara!!

ADVERTISEMENT

Nu te vom uita niciodată, vom duce misiunea mai departe și vom păstra mereu amintirea ultimului veteran din Agnita spunându-ne să fim uniți sub tricolor.

Vei rămâne mereu în inima noastră ca un părinte pentru că ne-ai învățat ca pe copiii tăi să luptăm cu gândul la tot ce e frumos în România.

Rămas bun, domnule căpitan (în rezervă) Moise Mihaiu! Odihnește-te acum, veterane!”, este mesajul postat pe Facebook de Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” / Cincu JNTC.

”Nea Moise”, sărbătorit în 2019

În urmă cu un an, pe 23 aprilie, când a împlinit 97 de ani, chiar de ziua Forțelor Terestre, Moise Mihaiu a fost sărbătorit de mai multe cadre din Armata Română.

”La mulți ani, nea Moise! Locotenentul Mihaiu Moise, veteran de război, a împlinit astăzi 97 de ani.

Evenimentul este cu atât mai plin de semnificație cu cât, tot astăzi, întreaga armată a României a sărbătorit Ziua Forțelor Terestre.

Nu trebuie să uităm și nu vom uita niciodată că noi, cei de azi, sutem aici datorită lor, celor care au luptat și au crezut în neamul nostru românesc.
Îi dorim multă sănătate și viață cât mai lungă!

Cinste și onoare veteranilor de război!”, a fost mesajul postat de contul ”Veteranii Armatei Române”.

ADVERTISEMENT