News

A născut în timp ce era în comă, după ce s-a infectat cu COVID-19. Povestea emoționantă a unei femei din Dolj

01.09.2020 | 19:49
A nascut in timp ce era in coma dupa ce sa infectat cu COVID19 Povestea emotionanta a unei femei din Dolj
ADVERTISEMENT

O tânără femeie din Dolj a născut un bebeluș în timp ce era în comă indusă din cauza infecției cu Covid-19.

Femeia, care mai are acasă un copil de 1 an și patru luni, era însărcinată în 33 de săptămâni și a scăpat cu viață.

ADVERTISEMENT

Medicii de la SJU Craiova au reușit să-i salveze viața femeii, dar și a bebelușului, cu ajutorul unei operații complicate.

O femeie din Dolj a născut, deși se afla în comă din cauza Covid-19

Potrivit Mediafax, povestea Dianei, tânăra din Dolj salvată de medici a emoționat pe toată lumea în județ. A ajuns în comă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, însă s-a trezit pentru a afla că are un băiețel, perfect sănătos.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a îmbolnăvit de Covid=19 în momentul în care era însărcinată în 33 de săptămâni, fără să știe de unde a luat boala. Medicii de la Spitalul Județean de Urgență susțin că femeia respira de 5 ori mai repede decât era normal, astfel că au conectat-o la aparate pentru a o ține în viață.

După ce au constatat că fătul este și el în pericol, medicii au decis să-l aducă pe lume mai devreme. Șapte medici, alături de mai mulți asistenți de la ATI, Obstretică-Ginecologie și Neonatologie, toți echipați în costume anti-Covid, au rezistat timp de o oră într-o operație grea prin care au salvat viața femeii și a fătului.

ADVERTISEMENT

A fost o intervenție destul de grea, având în vedere condițiile în care a trebuit să operăm. Ne protejăm și noi ca echipa operatorie. Am extras un făt de 1950 de grame, cu nota 9”, a explicat medicul Răzvan Pană.

Un caz similar a fost înregistrat în SUA, la mijlocul lunii aprilie, când două femei au născut copii perfect sănătoși, deși se aflau în comă indusă din cauza infecției cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Yanira Soriano, 36 de ani, fusese intubată la începutul lunii aprilie. în timp ce Angela Primachenko, 27 de ani, a trecut printr-un scenariu identic și a născut o fetiță perfect sănătoasă după două săptămâni de comă indusă, în orașul Vancouver din statul Washington.

ADVERTISEMENT