News

A născut la 16 ani şi a ascuns bebeluşul într-o pungă, de frica tatălui. Cum s-a terminat totul

12.04.2021 | 12:29
A nascut la 16 ani si a ascuns bebelusul intro punga de frica tatalui Cum sa terminat totul
ADVERTISEMENT

O tânără din județul Alba, de doar 16 ani, a născut singură și a ascuns bebelușul într-o pungă, de frica tatălui. Totul s-a terminat în mod tragic, iar fata a ajuns în fața judecătorilor.

Adolescenta locuia cu tatăl ei, mama și o soră mai mare fiind plecate la muncă în străinătate. Ea le-a povestit oamenilor legii că a rămas însărcinată cu un tânăr din sat după acesta ar fi șantajat-o cu publicarea în mediul online a unor poze indecente, făcute de un fost iubit al ei.

ADVERTISEMENT

Eleva a constatat că este însărcinată câteva luni mai târziu, când deja nu mai putea să facă avort. Aceasta a hotărât să ducă sarcina la final, cu gândul să abandoneze bebelușul în spital și a continuat să meargă la școală, ascuzându-și burta sub pantaloni cu talie înaltă și bluze foarte largi, relatează Libertatea.

A născut la 16 ani şi a ascus bebeluşul într-o pungă, de frica tatălui. Cum s-a terminat totul

Fetei i-a venit sorocul într-o noapte, când tatăl său era acasă. Ea s-a dus în camera de la drum, unde a născut singură, în jurul orei 03:00. „A observat că fătul era viu și, întrucât acesta a început să plângă, l-a luat în brațe și a ieșit în curte, de unde a luat un cuțit care era pus în gard, s-a întors apoi în camera de la drum și a tăiat cordonul ombilical,” au scris anchetatorii în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

Speriată că plânsul bebelușului ar putea să-l trezească pe tatăl ei, adolescenta a pus pruncul într-o pungă de plastic. Când a constatat că micuțul nu mai respiră a ascuns respectiva pungă, în care a pus și hainele pline de sânge, după un fotoliu.

Tatăl minorei a găsit-o leșinată pe fată în jurul orei 07:00 dimineața. El a chemat de urgență o Ambulanță. Medicii au constatat că tânăra prezenta semnele unei nașteri naturale recente și neasistate și au alertat autoritățile. Oamenii legii s-au prezentat la domiciliul celor doi și au descoperit trupul neînsuflețit al bebelușului.

ADVERTISEMENT

Discernământul adolescentei a fost afectat de nașterea neasistată

După expertiza medico-legală s-a stabilit că bebelușul a fost născut la timp, viu, iar decesul s-a produs prin asfixiere. De asemenea, tânăra a fost examinată de psihiatri, iar aceștia au constatat că discernământul acesteia a fost afectat de modul în care născuse. Ea a recunoscut și regretat faptele, menționând că nu dorea să pună în pericol viața pruncului.

„Nu a premeditat acest lucru, arătând că se gândise, după ce tatăl său ar plecat de acasă, să ducă copilul și să îl lase la un spital. Imediat după naștere s-a speriat foarte tare, văzând atâta sânge și având dureri mari, fapt pentru care, în momentul în care a crezut că nu mai respiră și că a murit, l-a pus în pungă neplanificând ce să facă cu el,” au notat procurorii.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Balș a decis ca minora să fie pedepsită printr-o măsură educativă. Ea va fi asistată zilnic, timp de trei luni, de către specialiștii Serviciului de Probațiune.

„Instanța va avea în vedere circumstanțele personale ale inculpatei, vârsta acesteia, respectiv 16 ani, precum și împrejurările de comitere a infracțiunii, respectiv faptul că la momentul comiterii acesteia, inculpata a prezentat diagnosticul tulburare afectivă emoțională majoră tranzitorie, generată de naștere, agravată de tulburările somatic consecutiv nașterii, discernământul său fiind diminuat. Astfel, instanța apreciază că în cauză se impune aplicarea unei măsuri educative neprivative de libertate,” se arată în motivarea judecătorilor. Sentința a fost emisă luna trecută și a rămas definitivă.

ADVERTISEMENT
Tags: