News

A nins ca în povești la munte. Cât măsoară stratul de omăt depus. Foto

30.09.2020 | 15:34
A nins ca in povesti la munte Cat masoara stratul de omat depus Foto
ADVERTISEMENT

Vreme veritabilă de iarnă în plină toamnă. A nins ca în toiul sezonului rece la munte în ultimele ore, iar imaginile din zonă sunt extrem de spectaculoase.

Răcirea accentuată a vremii din ultimele zile a adus, în zonele înalte, și prima zăpadă așezată în această toamnă în România.

ADVERTISEMENT

Imaginile vin de la peste 2.000 de metri, din Carpații Meridionali, mai precis din Munții Făgărăș.

A nins la munte, unde s-a așezat un prim strat de omăt

După ce pe 27 septembrie am consemnat primii fulgi de nea din acest sezon, la mijlocul acestei săptămâni am putut vedea și prima zăpadă depusă.

ADVERTISEMENT

Avertizările emise în ultimele trei zile de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a adus și prima zăpadă din această toamnă.

 

Este vorba, momentan, de un fenomen apărut la o altitudine mare. în munţii Făgăraş, în zona turistică Bâlea, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Meteorologii din județul Sibiu au măsurat un strat de zăpadă de 2 centimetri la staţia Bâlea Lac. În aceste zile, Accesul la Bâlea Lac se poate face atât pe şosea, pe Transfăgărăşan, cât şi cu telecabina.

Bâlea Lac, Transfăgărăşan ❄️ 30 septembrie

Geplaatst door Meteoplus op Woensdag 30 september 2020

În această zonă, valorile de temperatură au scăzut sub 0 grade Celsius încă din cursul nopții de luni spre marți, iar în urmă cu o zi a început să ningă.

ADVERTISEMENT

Prima ninsoare din această iarnă, căzută pe Transalpina

Pe 26 septembrie, autoritățile din România au anunțat prima ninsoare căzută în acest sezon de toamnă în țara noastră.

Pe Transalpina au căzut deja primele ninsori, sâmbătă după-amiază. Aici, temperatura a scăzut până la un grad Celsius, iar ploaia s-a transformat în lapoviţă şi chiar în ninsoare pe alocuri.

În aceste zile, aproape toată România a fost lovită de un val de aer mai rece, iar în regiunile din vestul, nordul și centrul țări vremea este și instabilă. În aceste regiuni, ANM a emis un Cod portocaliu de ploi puternice. Avertizarea este valabilă miercuri de la ora 10:00 până vineri la ora 10.00.

ADVERTISEMENT
Tags: