A nins peste piețele deschise din România. Condiții greu de îndurat pentru comercianți

Adrian Baciu   
în HotNews
21/11/2020, 16:51
A nins peste piețele deschise din România. Condiții greu de îndurat pentru comercianți
A nins peste piețele deschise din România. Condiții greu de îndurat pentru comercianți. Sursa foto: hepta.ro

Sâmbătă, 21 noiembrie, a nins pentru prima oară în această iarnă și în zonele mai joase de relief. Din păcate, a căzut zăpada și peste piețele deschise din România, acolo unde condițiile pentru comercianți sunt greu de îndurat.

Odată cu 9 noiembrie, când România a adoptat o așa-zisă ”carantină parțială”, activitatea în piețele aflate în spații închise a fost suspendată, iar vânzătorii au fost obligați, pentru a supraviețui în business-ul lor, să activeze în aer liber.

După răcirea accentuată a vremii din acest weekend, multe piețe din țară au devenit pustii. Imaginile sunt triste, comercianții sunt îngrijorați, iar clienții pot fi numărați pe degete.

Prima ninsoare peste piețele deschise din România. Condiții grele pentru comercianți

Mai multe județe din țară, între care multe din zona centrală, au fost sub cod galben de ninsori. Avertizările ANM s-au dovedit a avea acoperire și în realitate, iar sâmbătă au căzut deja primele ninsori.

Sâmbătă, o parte din piețele României arătau mai pustii ca până acum. Deși în weekend locurile se aglomerau de cei care îşi făceau provizii proaspete, acum multe tarabe au fost goale şi părăsite de vânzătorii care nu au vrut să îşi ţină marfa ninsă.

În Ardeal, mai exact în Braşov, a nins abundent de dimineață, iar termometrele indicau 1 grad celsius. În astfel de condiții legumele şi fructele îngheață pe tarabele oamenilor. Au existat însă unii care s-au încumetat să-și țină deschide afacerile.

Cum își protejează oamenii produsele în fața înghețului

Comercianții aflați în piețele exterioare în această perioadă trebuie să se îngrijească și de ei, dar și de produsele pe care le oferă spre vânzare.

Doamna Luminiţa, un producător local spune că trebuie să poartă 5 rânduri de haine ca să nu simtă frigul. Ea a a găsit şi o modalitate să îţi protejeze marfa de frigul pătrunzător.

”Dacă trebuie să mă dezbrac, o oră îmi trebuie, se şi vede. Astea sunt condiţiile, dar nu avem ce să facem. Acoperim cu ce găsim, pături, ca să ne gândim pentru ziua de mâine. Automat clientul când vine nu cumpără marfa îngheţată”, spune Luminiţa Popa pentru Mediafax.

În același timp, alţi vânzători au găsit alte soluţii pentru a proteja marfa după ce ninsoarea ajunge direct pe tarabele lor. Aceștia au improvizat un suport fie cu plexiglas, fie cu folii din plastic.

Închide ×