Sport

A ocolit turneul de la Cluj, dar este așteptată ca o regină la Linz: ”Aici este familia ta!”. Am putea asista la un duel șoc, cu Simona Halep?!

Sorana Cîrstea a avut parte de o surpriză emoționantă din partea organizatorilor turneului WTA de la Linz. Românca va evolua pentru a 10-a oară la turneul din Austria.
05.11.2021 | 16:02
A ocolit turneul de la Cluj dar este asteptata ca o regina la Linz Aici este familia ta Am putea asista la un duel soc cu Simona Halep
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, a 38-a jucătoare a lumii, a fost adoptată de organizatorii turneului WTA 250 de la Linz. Sportiva de 31 de ani a fost întâmpinată cu un mesaj emoționant.

Cîrstea, care a refuzat să evolueze la turneele de la Moscova (Kremlin Cup), respectiv de la Cluj-Napoca (Transylvania Open), s-au putea duela la Linz cu marea rivală Simona Halep. Și britanica Emma Răducanu va juca în Austria.

ADVERTISEMENT

Mesaj din partea organizatorilor Linz WTA, la a 10-a participare a Soranei Cîrstea

Sorana Cîrstea este una dintre jucătoarele care de-a lungul timpului a dovedit o veritabilă slăbiciune pentru turneul de la Linz, aflat anul acesta la a 31-a ediție.

Jucătoarea română a participat la edițiile din 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2016, 2017, 2018 și 2020, iar anul acesta va bifa a 10-a prezență la turneul dotat cu premii în valoare totală de 235.238 de dolari.

ADVERTISEMENT

Pentru a marca a 10-a participare a Soranei la Upper Austria Ladies Linz, în jurul arenei în care se vor juca meciurile, dar și la intrarea în sală, organizatorii au amplasat bannere uriașe cu chipul româncei și mesajul: ”Aici este familia ta”.

”Este deja o figură cunoscută în Linz și deja o favorită a fanilor. Românca se bucură de un sezon solid și consistent. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani a câștigat al doilea titlu din carieră la Istanbul și a ajuns în finala de la Strasbourg”, este descrierea organizatorilor la adresa Soranei Cîrstea.

ADVERTISEMENT

Interesant că deși a participat la nouă ediții anterioare jucătoarea din România nu a reușit să câștige niciodată turneul de la Linz. De altfel, nicio sportivă din țara noastră nu a triumfat în proba de simplu. Doar Irina Spîrlea (în 1999) și Raluca Olaru (în 2014) au câștigat turneele de dublu.

Se prefigurează un duel Sorana Cîrstea – Simona Halep, la Linz

La ediția din acest an a Upper Austria Ladies Linz vor participa opt jucătoare din Top 50, Emma Răducanu și Simona Halep numărându-se printre acestea.

ADVERTISEMENT

Cîrstea și Halep au un duel personal, de la distanță, cele două sportive nefiind în relații deloc cordiale. De altfel, fostul lider mondial a cerut un wild card din partea organizatorilor tocmai pentru a căuta duelul cu Sorana Cîrstea, una dintre puținele jucătoare care are avantaj în fața Simonei Halep în meciurile directe (2-1 pentru Cîrstea).

Deși încă nu a fost tras la sorți programul meciurilor, este foarte posibil ca un duel Sorana Cîrstea – Simona Halep să aibă loc în faza optimilor de finală.

Turneul Upper Austria Ladies Linz se desfășoară în perioada 6-12 noiembrie și este ultimul de pe agenda Simonei Halep din acest an.

ADVERTISEMENT