News

A patra tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge joi în România. Cate doze a primit țara noastră

25.02.2021 | 12:25
A patra tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge joi în România. Cate doze a primit țara noastră
Românii vor fi vaccinati în continuare cu lotul AstraZeneca ABV2856. Dozele au fost carantinate saptămâna trecutăSursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

A patra tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge joi în România. Un număr de 148.800 doze au fost trimise în țara noastră, fiind a doua cea mai mare livrare a producătorului.

Până acum, pe teritoriul țării au ajuns trei tranșe ale vaccinului produs de compania anglo-suedeză. Prima livrare a avut loc la data de 7 februarie și a conținut 81.000 doze. Următoarele două trasporturi au fost pe 11 februarie, 92.400 doze, și pe 17 februarie, 163.200 doze.

ADVERTISEMENT

Astfel, fără a lua în considerare și numărul dozelor ce vor ajunge joi, România a primit 337.200 doze de ser. AstraZeneca a anunțat zilele trecute reducerea numărului de doze vaccin trimise către țara noastră.

A patra tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge joi în România. Cate doze a primit țara noastră

Tranșa care va ajunge joi o va fi livrată pe cale terestră și depozitată la Centrul Național de Stocare de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Ulterior, vaccinul va ajunge la șapte centre de stocare și depozitare din țară. Cel mai mare număr de doze o să fie livrat în București

ADVERTISEMENT

„În perioada 26-28 februarie a.c., dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 44.900 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.300 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 20.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 13.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 15.000 doze”.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, a anunțat CNCAV printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, au adăugat.

Compania a anunțat reducerea numărului de doze de vaccin către țara noastră încă din data de 23 februarie. Potrivit producătorilor, livrarea din ziua de joi, dar și următoarea, vor conține mai puține doze decât era prevăzut.

Vaccinul produs de AstraZeneca a primit aprobarea Agenției Europeane a Medicamentului la sfârșitul lunii ianuarie. Este cel de al treilea vaccin autorizat pentru utilizare pe teritoriul Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri