Sport

CFR Cluj a mai avut probleme cu nocturna și înainte de derby-ul cu FCSB

Probleme cu nocturna la derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB! Liderul din SuperLiga poate pierde meciul la „masa verde” cu 3-0. Campioana a riscat aceeași sancțiune cu Mioveni.
05.02.2023 | 21:13
CFR Cluj a mai avut probleme cu nocturna si inainte de derbyul cu FCSB
CFR Cluj a avut probleme cu noctura și în meciul cu CS Mioveni din luna iulie. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Startul derby-ului din SuperLiga dintre CFR Cluj și FCSB este în pericol după ce nocturna stadionului din Gruia a cedat!

Din nou probleme cu nocturna pentru CFR Cluj! Ce s-a întâmplat la meciul cu CS Mioveni

Debutul meciului dintre CFR Cluj și FCSB a fost amânat, după ce nocturna stadionului „Constantin Rădulescu” a cedat. VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Pentru ardeleni nu este însă o premieră. CFR Cluj a mai avut o problemă similară și în această vară, la meciul împtriva lui CS Mioveni.

Atunci partida a fost întreruptă în minutul 65, la scorul de 3-2. Problemele au început încă din primele minute ale părții a doua când becurile au început să se stingă treptat.

ADVERTISEMENT

Gazdele au reușit să rezolve problema după aproximativ 40 de minute. Dacă nocturna ar mai fi picat o dată, CFR Cluj ar fi pierdut meciul la „masa verde”, lucru pe care îl riscă și acum contra FCSB-ului.

CFR Cluj, probleme cu instalația de noctură la meciul cu CS Mioveni
CFR Cluj, probleme cu instalația de noctură la meciul cu CS Mioveni. Sursă foto: Digi Sport

Ce spune regulamentul în acest caz

Regulamentul este foarte clar în cazul în care nocturna stadionului cedează, iar organizatorii știu la ce riscuri se expun: „La jocurile oficiale programate în nocturnă care nu pot începe sau nu mai pot continua din cauza nefuncţionării, întreruperii funcţionării, respectiv funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă, arbitrul meciului va acorda un termen de maxim 60 de minute pentru soluționarea problemei și pentru reluarea jocului.

ADVERTISEMENT

Termenul de 60 de minute va fi acordat o singura data în timpul unui joc și va curge de la oră de începere (dacă jocul nu a putut începe), respectiv, din momentul în care arbitrul a întrerupt jocul şi după ce va comunica delegaţilor şi căpitanilor ambelor echipe, că jocul nu mai poate continua pentru cauzele arătate anterior.

În situația în care jocurile nu pot să înceapă sau să fie reluate în termenul de maxim 60 de minute de la ora oficială de începere, respectiv, de la momentul întreruperii, arbitrul va decide oprirea definitivă a meciului și va consemna situația de fapt în raportul de arbitraj, urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor Regulamentului Disciplinar.

ADVERTISEMENT

Dacă, după remedierea problemei la instalației de nocturna, efectuată în termenul de pana în 60 de minute, de la începerea/reluarea jocului, intervine o nouă întrerupere în funcționarea instalaţiei de nocturnă, pe durata timpului de joc, arbitrul, dacă va aprecia că nefuncționarea instalației de nocturnă este de natură a împiedica desfășurarea în condiții normale a jocului poate decide oprirea definitivă a jocului.

În această situație arbitrul va consemna situația de fapt în raportul de arbitraj, urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor Regulamentului Disciplinar”, se arată în ROAF.

Instalația de încălzire nu poate fi folosită, iar terenul este foarte greu, fiind înghețat

Chiar dacă suporterii lui CFR Cluj s-au mobilizat cu o zi înainte de meci să scoată zăpada de pe gazon, suprafața de joc este înghețată, iar jucătorii riscă accidentări.

Terenul este unul greu, iar instalația de încălzire nu poate fi pusă în funcțiune din cauza problemelor la nocturnă. Acesta ar fi fost și motivul pentru care nocturna ar fi cedat, anunță Digi Sport.

ADVERTISEMENT