News

A plecat cu iubitul într-o călătorie și a ajuns la spital, fără să mai poată vorbi sau merge. Drama unei tinere de 22 de ani din Anglia: ”A fost săptămâna iadului”

Molly Lloyd, o tânără de 22 de ani din Marea Britanie, a rămas invalidă și nu va mai putea vorbi, din cauza unei afecțiuni rare.
11.09.2022 | 20:50
A plecat cu iubitul intro calatorie si a ajuns la spital fara sa mai poata vorbi sau merge Drama unei tinere de 22 de ani din Anglia A fost saptamana iadului
Molly Lloyd suferă de o afecțiune a creierului, la doar 22 de ani / Sursă foto: The Mirror / Jenny Lloyd
ADVERTISEMENT

Povestea unei tinere din Marea Britanie, care suferă de o afecțiune gravă la creier, a impresionat o întreagă lume. Molly Lloyd a ajuns la spital în luna mai, după ce a suferit o criză gravă, în timpul unei călătorii cu iubitul ei.

Creierul fetei trebuie să se ”recableze” singur

Tânăra a descoperit că are probleme când avea doar 19 ani, atunci când, tot în urma unei crize, a ajuns pe mâna medicilor. În urma investigațiilor, aceștia au descoperit că Molly suferă de o malformație a creierului, care îi declanșează sângerări necontrolate la nivelul cutiei craniene.

ADVERTISEMENT

Starea gravă a tinerei este determinată de o poziționare greșită a vaselor de sânge de la nivelul creierului, dar și de o subdezvoltare a acestora.

„Creierul ei va trebui să se recableze singur, va trebui să învețe totul din nou ca un copil. Este greu de știut cum se va recupera.Trebuie să am speranța că se va face mai bine”, a spus mama fetei.

ADVERTISEMENT

Molly are și o tumoră pe lobul central

În 2019, lui Molly i s-a identificat și o tumoră de patru centimetri la nivelul lobului central, cel care controlează abilitățile cognitive precum planificarea, autocontrolul, memoria sau atenția.

Tumora este prea mare pentru fi operată fără a-i fi provocate leziuni majore ale creierului.

Jenny Lloyd a povestit că tânăra a ajuns la spital după ce a suferit o criză, în timp ce se afla la volan, în timpul unei călătorii cu iubitul ei.

ADVERTISEMENT

Mama fetei: ”A suferit o criză în timp ce conducea”

 „Era plecată cu iubitul ei, urma să conducă și să mă viziteze după aceea. Am primit un telefon de la iubitul ei pentru a-mi spune că a avut o criză în timp ce conducea. El a reușit să preia controlul mașinii și să o scoată de pe șosea”, a spus Jenny Lloyd.

Molly Lloyd a fost transportată la spital, acolo unde medicii au constatat că tumora a crescut iar tânăra are două sângerări pe creier. A fost operată de urgență, însă câteva zile mai târziu a apărut o nouă sângerare. Medicii au fost nevoiți să efectueze o embolizare prin angiografie cerebrală, pentru a opri sângerarea.

ADVERTISEMENT

Tânăra face ”mici progrese”

„Aceasta a fost săptămâna iadului”, a povestit mama fetei, care a explicat jurnaliștilor de la The Mirror că fiica ei a început să facă progrese lente.

 „Nu poate vorbi și abia se poate mișca. Dă mici semne de progres. La un moment dat nu și-a putut deschide deloc ochiul drept, dar îl poate deschide acum. Poate folosi carduri de comunicare da/nu pentru a răspunde la întrebări, astfel încât să simțim că starea ei se îmbunătățește”, a declarat mama fetei pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: