Fotbal intern

A plecat de la Dinamo în această iarnă și a dat lovitura! Se bate cu Sporting și Benfica

08.01.2021 | 13:46
A plecat de la Dinamo în această iarnă și a dat lovitura! Se bate cu Sporting și Benfica
Abdoulaye Ba a dat Dinamo pe Moreirense. Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul fundaș senegalez al lui Dinamo, Abdoulaye Ba, a semnat cu gruparea de pe locul 10 din Portugalia, Moreirense. Ba a fost adus în Ștefan cel Mare imediat după ce clubul a fost preluat de Pablo Cortacero.

Neplătit, apărătorul a decis să părăsească Dinamo și nu a rămas prea mult timp fără echipă. Clubul Moreirense i-a oferit imediat un contract pe un sezon.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Ba a primit de la fanii-acționari din DDB suma de 25.000 de euro pentru a nu acționa clubul în judecată la FIFA.

ADVERTISEMENT

A plecat de la Dinamo în această iarnă și a dat lovitura. Abdoulaye Ba revine în Portugalia

Adus la Dinamo cu scopul de a rezolva problema din centrul apărării, Abdoulaye Ba nu a apucat să joace prea mult pentru „câinii roșii”. El a evoluat doar de trei ori în tricoul alb-roșu și nu a făcut-o foarte bine.

Cu toate acestea, fundașul de 30 de ani nu a plecat de la Dinamo pentru că nu a dat randament, ci pentru că nu a fost plătit. La fel ca Borja Valle, Isma Lopez sau Alexander Gonzalez, și Ba a fost lăsat baltă de conducerea clubului și nu a primit niciun salariu din octombrie până în ianuarie.

ADVERTISEMENT

Deși a așteptat până la începutul anului pentru a-și anunța plecarea de la club, Abdoulaye Ba a luat decizia să nu mai aștepte spanolii să își facă treaba și să plătească salariile. El nu a rămas fără echipă prea mult timp.

Clubul Moreirense, din Portugalia, a anunțat oficial venirea senegalezului la doar o zi după ce acesta și-a luat rămas bun de la colegii și suporterii dinamoviști. Ba a semnat pentru un sezon cu formația aflată pe locul 10 în Portugalia.

ADVERTISEMENT

Portugalia este o țară în care Abdoulaye Ba a mai activat. De altfel, el a plecat de la FC Porto definitiv de abia în 2017, după ce a debutat pentru fostul club al lui Jose Mourinho în 2010. El a mai jucat în țara lusitană pentru Covilha, Vitoria Guimaraes și Academica Coimbra.

Mesaj emoționant după plecarea de la Dinamo

Ba a venit la Dinamo în 5 octombrie 2020 și a evoluat în trei partide oficiale. El ar fi trebuit să primească de la club 42.000 de euro în schimbul lunilor petrecute la București, însă fanii din DDB au reușit să îl convingă să accepte doar 25.000 de euro compensații financiare.

ADVERTISEMENT

„Acum 4 luni am ajuns la FC Dinamo și acum este momentul ca aventura să se încheie. Vreau să le mulțumesc fiecăruia dintre colegii, antrenorii și membrii staff-ului cu care am împărțit fiecare zi, fiecare antrenament.

Le mulțumesc tuturor angajaților de la club, care sunt sufletul echipei, și nu îi voi uita niciodată pe suporteri și pe cei din DDB, care m-au susținut, respectat și iubit din prima zi.

ADVERTISEMENT

Dorința mea a fost să-mi iau rămas-bun de la toată lumea pe teren, să ajut echipa. Vă îmbrățișez pe toți “câinii roșii” de la Dinamo. O să vă iau cu mine, în inima mea. Mulțumesc!”, a declarat Ba după plecarea de la Dinamo.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri