News
notix pixel id

A plecat din izolare pentru a se vaccina! Bărbatul era infectat cu COVID-19

A plecat din izolare pentru a se vaccina, deși era bolnav de coronavirus
06.11.2021 | 15:30
A plecat din izolare pentru a se vaccina! Bărbatul era infectat cu COVID-19
Poliția a preluat acum cazul bătrânului de 75 de ani. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dacă n-ar fi, nu s-ar povesti, aceasta pare a fi situația unui bărbat din Botoșani care a plecat să se vaccineze la câteva zile după ce tocmai își administrase o doză în condițiile în care era și infectat cu coronavirus.

Acum poliția și autorităţile sanitare au demarat o anchetă. Vorbim despre un bătrân de 75 de ani care s-a prezentat la centrul de la Colegiul Gheorghe Asachi.

Un botoșănean a plecat din izolare pentru a se vaccina!

Acesta le-a spus asistentelor că vrea să se vaccineze, fără programare. Doar că, la puține momente după ce a semnat actele pe propria răspundere, prin care a declarat că nu a mai fost vaccinat sau că nu are simptome, bărbatul a ajuns la unul dintre registratori.

ADVERTISEMENT

Aici a fost nevoit să predea buletinul. În momentul în care registratorul a scanat buletinul cu tableta STS, în baza de date acesta apărea ca fiind vaccinat pe data de 25 octombrie.

Adică în urmă cu doar câteva zile. A fost declanșată imediat o alertă medicală și asistenții din centru au încercat să-l tragă de limbă pe bătrân ca să afle mai multe.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, un angajat al centrului a mers la arhivă şi a luat declaraţiile pe propria răspundere din data de 25, fiind imediat găsită şi foaia bătrânului.

Culmea, cadrele medicale au luat chiar în calcul posibilitatea ca acesta să nu fi fost vaccinat pe 25. Drept pentru care l-au rugat pe bărbat să semneze pe foaie, semnăturile fiind însă identice.

ADVERTISEMENT

Când au dorit să-l verifice în baza de date de la Urgențe situația s-a schimbat total. „După mai multe întrebări adresate pacietului, care susținea că e la prima doză, s-a făcut o verificare în baza de date a Unităţii de Primiri Urgenţe și apărea Covid pozitiv din data de 26 octombrie.

A fost anunţată poliţia și ambulanţa, pentru a fi transportat la Urgenţe, pentru mai multe investigații, iar ulterior la Psihiatrie, pentru a fi evaluat”, a precizat un reprezentant al centrului de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au preluat cazul și au deschis o anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile după ce bărbatul a ieșit din izolare pentru a-şi mai face o doză de vaccin.

Între timp a fost anunțată şi Direcţia de Sănătate Publică. „Am fost informaţi de către cei de la centrul de vaccinare. Au luat măsurile care se impun în astfel de situatii şi au respectat protocolul întocmai.

ADVERTISEMENT

Tocmai pentru că au respectat toţi paşii a putut fi descoperit acest caz la timp. Centrul de vaccinare a fost închis timp de o oră pentru a se dezinfecta spaţiul, conform procedurilor”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri