Fotbal intern

A plecat Papură, și-a revenit Dan Nistor! De când nu mai marcase mijlocașul Universității. Prima reacție

02.02.2021 | 22:16
A plecat Papura sia revenit Dan Nistor De cand nu mai marcase mijlocasul Universitatii Prima reactie
ADVERTISEMENT

După plecarea lui Corneliu Papură, Dan Nistor a marcat pentru Universitatea Craiova în meciul de la Iași. Reușita este prima pentru fostul căpitan al lui Dinamo în acest sezon. Experimentatul mijlocaș nu mai simțise bucuria unui gol de la ultimul meci al campionatului trecut, „finala” cu CFR Cluj.

Oltenii au avut o primă parte foarte bună în meciul cu Poli Iași. Jucătorii pregătiți de interimarul Dragoș Bon au marcat două goluri, prin Ivan și Nistor, și nu le-au oferit șansasă țină de minge gazdelor, astfel că a existat o singură echipă pe teren.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este în căutarea unui nou antrenor principal, după ce Papură a fost demis. Mihai Rotaru, patronul Științei, a anunțat că un străin ar fi cel mai potrivit pentru Universitatea.

A plecat Corneliu Papură, iar Dan Nistor a început să marcheze! De când nu mai punctase mijlocașul Universității Craiova

Sosit din luna ianuarie a anului 2020, Dan Nistor a devenit om de bază în echipa Universității Craiova. Jucătorul în vârstă de 32 de ani a bifat minute în toate meciurile alb-albaștrilor din acest sezon, mai precis în 32 de dueluri. Totuși, la început, prestațiile sale nu au fost cele fericite, însă Nistor este într-o creștere de formă. După assist-urile consecutive din jocurile cu Astra, Viitorul și FC Voluntari, a venit și rândul unui gol, iar acest lucru s-a întâmplat pe terenul lui Poli Iași, formație care a fost lipsită de aportul noului tehnician, Andrei Cristea. 

ADVERTISEMENT

Nistor a marcat după o fază foarte frumoasă a Craiovei. Oaspeții au recuperat o minge aproape de centrul terenului, iar Cicâldău i-a pasat colegului său care a înscris de la aproximativ 15 metri, dintr-o alunecare. A fost primul gol al lui Dan Nistor în actuala stagiune.

„Era timpul să câștigăm cele trei puncte. Nu se pune problema cine merita să câștige azi. Îmi doresc ca echipa să câștige, nu să marchez eu neapărat, dar m-am bucurat. Sper să fie victoria descătușării și să câștigăm fiecare partidă de-acum înainte” – Dan Nistor

Acesta punctase ultima dată pentru Universitatea Craiova în finala campionatului trecut, cu CFR Cluj. Atunci, Nistor aducea speranțele pentru primul titlu după 29 de ani, deschizând scorul și bucurându-se în același mod ca și acum. Până la urmă, experiența CFR-ului și-a spus cuvântul, iar trupa antrenată la acea vreme de Dan Petrescu cucerea trofeul.

ADVERTISEMENT
  • 37 de partide are Nistor în tricoul Universității Craiova
  • 6 goluri și 6 pase decisive a adunat mijlocașul în Bănie
  • 41 de pase decisive a reușit Dan Nistor la Dinamo

Pentru transferul fostului căpitan al lui Dinamo, Mihai Rotaru a fost nevoit să scoată o sumă consistentă din buzunar. Dorit insistent de Victor Pițurcă, acesta nu a mai apucat să evolueze sub comanda fostului selecționer, deoarece „Piți” și-a dat demisia. În jur de 260.000 de euro a costat toată afacerea.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova caută antrenor. Începutul acestei săptămâni a reprezentat începutul negocierilor

Craiova lui Dragoș Bon a făcut spectacol la Iași, însă Mihai Rotaru vrea să aducă un antrenor cu nume pentru a gestiona acest sezon și lotul înțesat de jucători cu experiență, printre care Marius Constantin, Dan Nistor, Alexandru Mateiu, Nicușor Bancu, etc.

Universitatea și-a regăsit apetitul ofensiv, iar fanii cer spectacol în meciurile ce vor urma. Privită cu multă speranță, actuala stagiune nu a arătat atât de bine pentru Știința. Patronul „leilor din Bănie” a declarat că pe lista sa sunt mai mulți tehnicieni străini:

„O să căutăm un antrenor cu experiență, cu personalitate. Un avantaj vor avea cei care au mai câștigat trofee. N-am de unde să știu dacă antrenorul pe care vreau să-l aduc va câștiga trofee. Dacă aș ști, l-aș aduce indiferent de cost,” a declarat Mihai Rotaru la Pro X.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Dinamo: 1,75 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT