News

A murit predând cu masca de oxigen pe faţă! Povestea sfâşietoare a unei profesoare răpuse de Covid

18.12.2020 | 16:56
A murit predând cu masca de oxigen pe faţă! Povestea sfâşietoare a unei profesoare răpuse de Covid
A predat cu masca de oxigen pe faţă până în ultima clipă. Povestea unei profesoare răpuse de CovidSursa foto: CNN
ADVERTISEMENT

O profesoară din Statele Unite ale Americii a continuat să le predea elevilor, chiar dacă era nevoită să poarte o mască de oxigen, fiind bolnavă de Covid-19. În cele din urmă, femeia a pierdut lupta cu virusul.

Philamena Belone, din Albuquerque, New Mexico, era profesoară la Wingate Elementary School și le preda unor elevi cu probleme comportamentale de clasa a III-a. Femeia era foarte implicată în munca depusă, în timpul zilei lucra pe Zoom, iar seara, prin telefon cu copiii care nu aveau acces la internet, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

Fratele acesteia, Phillip Belone, le-a povestit jurnaliștilor publicației mai sus menționate că sora lui a continuat să predea chiar și după ce a fost nevoită să poarte o mască de oxigen, după ce fusese spitalizată, inițial pentru trei zile.

Profesoară americană, răpusă de Covid-19, după ce a continuat să le predea elevilor cu masca de oxigen pe față

Fratele profesoarei a povestit că tot ce își dorea femeia era să se întoarcă acasă ca să le poată preda elevilor. Ea a continuat să își facă datoria cu o mască de oxigen pe față, chiar dacă ar fi trebuit să fie în spital. „Ajunsese la un punct în care, pur și simplu, nu mai putea să respire”, a continuat bărbatul.

ADVERTISEMENT

După două săptămâni, în data de 28 noiembrie învățătoarea a ajuns, din nou, la spital, iar starea precară de sănătate a impus intubarea acesteia, la o săptămână de la internare.

Philamena Belone a pierdut lupta cu SARS – CoV – 2 în data de 11 decembrie la Lovelace Medical Center. În vârstă de 44 de ani, femeia a lăsat în urmă trei copii și un nepot, dar și părinții, un frate și o soră.

Colegii de muncă au fost șocați de vestea morții profesoarei. Directorul școlii la care aceasta preda le-a povestit jurnaliștilor că „râsetul ei radia în toată clasa și răsuna pe coridoarele școlii. Întodeauna avea un cuvânt blând pentru oamenii din jur, indiferent unde o întâlneau. Avea o energie și un simț al umorului contagioase”.

ADVERTISEMENT

Națiunea Navajo din New Mexico, din care făcea parte profesoara, familia acesteia, dar și o parte din elevi este una puternic afectată de Covid-19. Departamentul de Sănătate Navajo a raportat 20.095 de cazuri de infectare și 731 de decese începând de miercuri, la o populație de 173.667.

În luna mai, Naaavajo a depășit New York-ul și New Jersey la rata de infectare. Statele Unite ale Americii este cea mai afectată națiune de pandemia actuală, americanii au înregistrat, la nivel național, peste 17 milioane de infectări.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri