Fotbal international

Povestea tulburătoare a lui Hakim Ziyech, primul transfer făcut de Chelsea în 2020! La zece ani se droga şi bea: “Am ajuns la închisoare pentru jafuri”

13.02.2020 | 15:30
Povestea tulburatoare a lui Hakim Ziyech primul transfer facut de Chelsea in 2020 La zece ani se droga si bea Am ajuns la inchisoare pentru jafuri
ADVERTISEMENT

Hakim Ziyech este primul transfer efectuat de Chelsea pentru perioada de mercato din vară. Ajax Amsterdam a anunţat că mijlocaşul ofensiv de 26 de ani va juca din sezonul viitor pe “Stamford Bridge”. FANATIK îţi prezintă povestea tulburătoare a jucătorului cu numărul 22.

Hakim Ziyech, primul transfer din 2020 la Chelsea, a primit a doua şansă la viaţă

Hakim Ziyech este primul transfer făcut de Chelsea în 2020, după ce londonezii nu au achiziţionat niciun jucător în perioada de mercato din iarnă. Formaţia de pe “Stamford Bridge” va plăti 45.000.000 de euro pentru achiziţia internaţionalului marocan, care are o poveste fabuloasă de viaţă.

ADVERTISEMENT

Hakim Ziyech a primit a doua şansă la viaţă în copilărie, într-un moment în care alţii de vârsta lui păşeau încet pe gazon. Născut într-o familie marocană, actuala vedetă a “lăncierilor” a trăit o dramă majoră la zece ani. Tatăl micuţului Ziyech se stingea, chiar sub ochii viitorului fotbalist, după o boală cruntă. La scurt timp a abandonat şcoala şi a început să trăiască pe stradă.

Viaţa dură din Dronten şi-a pus imediat amprenta pe Hakim Ziyech. La zece ani, viitorul fotbalist consuma droguri şi bea. În tot acest timp, doi dintre fraţii lui ajungeau în spatele gratiilor după o tentativă de răpire.

ADVERTISEMENT

Următorul pas, după droguri şi băutură, a fost startul unei vieţi de mic delicvent. Uitase drumul spre stadion, unde se antrena cândva cu juniorii lui Reaal Dronten, şi devenea un clinet fidel al secţiilor de poliţie.

“Fugise de acasă, avea mari probleme”

Chiar dacă ajunsese un delicvent, Hakim Ziyech avea un înger păzitor. Aziz Doufikar, antrenorul de la Reaal Dronten, încerca să facă tot posibilul să-l readucă pe teren. Peste ani, fostul fotbalist marocan a povestit cum a reuşit să-l salveze de la o viaţă care ducea în două locuri: la închisoare sau în cimitir.

ADVERTISEMENT

“Îşi pierduse tatăl şi devenise delincvent. Se certase cu familia şi fugise de acasă. Avea probleme cu drogurile şi băutura. Am devenit mentorul lui, antrenorul lui, tatăl lui. Avea şi mari probleme cu justiţia. Am observat că îi era frică să joace fotbal, aşa că l-am dus la fotbal în sală. S-a dezvoltat şi, cu multă şansă, a devenit jucător profesionist” – Aziz Doufikar.

Copilăria gri a lui Hakim Ziyech povestită de fratele fotbalistului

Hicham Ziyech, unul dintre fraţii lui Hakim, a ajuns după gratii în perioada în care viitorul fotbalist al lui Ajax făcea primii paşi pe teren.

“Nu aveam prea multe. Banii erau puţini, iar când eşti tânăr îţi doreşti să ai chestiile pe care le au alţii. Am făcut multe lucruri rele şi am plătit pentru tot. Am ajuns la închisoare pentru jafuri şi alte treburi de genul ăsta. Fotbalul şi criminalitatea ne-a dominat familia” – Hicham Ziyech

Şansa primită la 14 ani. A debutat într-un meci cu Rapid!

La 14 ani, în 2007, după ce a ascultat sfaturile lui Aziz Doufikar, Hakim Ziyech a ajuns la Heerenveen. Cinci ani a petrecut la juniorii formaţiei olandeze, iar ziua cea mare a venit pe 2 august 2012. Formaţia de pe “Abe Lenstra” primea vizita lui Rapid Bucureşti, într-un meci care se disputa în turul trei preliminar din Europa League.

ADVERTISEMENT

Nu a strălucit, dar şi-a ajutat colegii din prima secundă şi până în minutul 53. Heerenveen i-a învins pe giuleşteni, scor 4-0, iar olandezii câştigau un fotbalist de viitor, care avea să le aducă o mică avere în scurt timp.

După două sezoane petrecute la Heerenveen, Hakim Ziyech a fost transferat de Twente în schimbul a 3.500.000 de euro. După o singură stagiune, mijlocaşul marocan a ajuns căpitanul echipei şi bifa prima selecţie pentru selecţionata africană, debut consemnat în octombrie 2015.

Pe 30 august 2016, Ajax Amsterdam anunţa transferul lui Ziyech, după ce “lăncierii” plăteau 11.000.000 de euro. În actualul sezon, fotbalistul de 26 de ani a marcat 8 goluri şi a oferit 21 de pase decisive în cele 30 de meciuri jucate pentru Ajax Amsterdam

  • 50.000.000 de euro este cota lui Hakim Ziyech
ADVERTISEMENT