Fotbal international

A protestat în chiloţi şi a fost convocat în naţionala Spaniei! Cine este Jaime Mata, viitorul adversar al României în preliminariile EURO 2020

15.03.2019 | 20:06
A protestat in chiloti si a fost convocat in nationala Spaniei Cine este Jaime Mata viitorul adversar al Romaniei in preliminariile EURO 2020

Jaime Mata a fost convocat în naţionala Spaniei la zece ani de la un moment care a intrat în istoria fotbalului iberic, când fotbalistul a protestat în chiloţi. Vineri, Luis Enrique, selecţionerul ibericilor, a anunţat lotul pe care îl va folosi în primele meciuri din preliminariile pentru Campionatul European din 2020, cu Norvegia şi Malta.

Convocarea lui Jaime Mata la naţionala Spaniei i-a surprins pe toţi

Jaime Mata a fost convocat în premieră la naţionala Spaniei, iar decizia lui Luis Enrique i-a surprins pe toţi. Chiar dacă atacantul lui Getafe a marcat 15 goluri în 28 de meciuri, spaniolii se aşteptau ca Iago Aspas sau Paco Alcacer să fie chemaţi la lot. Fotbalistul de 30 de ani l-a convins pe Luis Enrique că merită un loc în “Furia Roja”, iar jurnaliştii iberici şi-au adus aminte de un moment petrecut la începutul carierei lui Jaime Mata.

În 2009, când juca pentru Galactico Pegaso, în liga a treia din Spania, Jaime Mata a protestat, alături de colegii lui, după ce conducerea clubului nu mai plătise salariile jucătorilor de patru luni. Înainte unui meci de campionat, contra lui Tres Cantos, fotbaliştii şi-au dat pantalonii jos şi au rămas în chiloţi, imaginile făcând înconjurul Spaniei.

Jaime Mata a protestat în chiloţi şi a fost convocat în naţionala Spaniei
Jaime Mata a protestat în chiloţi şi a fost convocat în naţionala Spaniei

Ce a spus Jaime Mata după ce a fost chemat la naţionala Spaniei

Jaime Mata a fost, la rândul lui, surprins când a aflat că a fost convocat la echipa naţională a Spaniei. Atacantul de 30 de ani a vorbit despre acest subiect la conferinţa de presă premergătoare meciului Valencia – Getafe.

“Simt o bucurie imensă. Este o zi specială pentru mine. Nu aveam mari aşteptări. Nici în cel mai frumos vis al meu nu credeam că o să fiu selecţionat”, a declarat Jaime Mata.

Lotul Spaniei pentru meciurile cu Norvegia şi Malta

Portari: Kepa, De Gea, Pau Lopez

Fundaşi: Gaya, Jordi Alba, Bernat, Mario Hermoso, Inigo Martinez, Sergio Ramos, Sergi Gomez, Sergi Roberto, Jesus Navas

Mijlocaşi: Busquets, Rodri, Ceballos, Fabian Ruiz, Parejo, Canales

Atacanţi: Marco Asensio, Rodrigo, Morata, Muniain, Mata