Life

A pus aspirină în apă și a lăsat rufele albe la înmuiat. După câteva ore, efectul a fost uluitor!

De cele mai multe ori hainele albe își pierd strălucirea în timp. Există o metodă simplă și rapidă pentru ca acestea să rămână imaculate.
09.09.2021 | 15:21
A pus aspirina in apa si a lasat rufele albe la inmuiat Dupa cateva ore efectul a fost uluitor
A pus aspirină în apă și a lăsat rufele albe la înmuiat. După câteva ore, efectul a fost uluitor! Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este o adevărată provocare să păstrezi hainele de un alb strălucitor o perioadă îndelungată.

De cele mai multe ori acestea pălesc, își pierd culoarea albă și devin mai gri.

Există o metodă rapidă, eficientă și deloc costisitoare pentru ca această problemă să nu vă mai dea bătăi de cap și să puteți purta cât mai mult hainele preferate.

A pus aspirină în apă și a lăsat rufele albe la înmuiat. După câteva ore, efectul a fost uluitor!

Există o serie de produse care albesc hainele, dar în timp acestea se vor deteriora. Atât țesătura cât și aspectul vor avea de suferit. Există însă o metodă economică și eficientă care nu dă greș, iar hainele vor rămâne de un alb imaculat.

ADVERTISEMENT

Aveți nevoie de trei pastile de acid acetilsalicilic (aspirină) sau șase pentru un efect intens și de 3 litri de apă fierbinte. De asemenea trebuie să urmați exact pașii de mai jos.

Luați un ciocan și fărâmați pastilele în ambalaj. Atenție! Acesta nu trebuie să se rupă. Într-un lighean cu apă caldă puneți cele trei pastile zdrobite și amestecați bine.

ADVERTISEMENT

Hainele care trebuie albite se lasă în soluție aproximativ cinci, șase minute. În acest timp, apa se va tulbura, iar hainele vor deveni din ce în ce mai albe.

În cazul în care nu sunteți mulțumiți de rezultat spălați hainele și repetați procedura. Acid acetilsalicilic se poate folosi și pentru îndepărtarea petelor de pe prosoape sau haine colorate. Și în aceste cazuri metoda este la fel cu cea prezentată mai sus.

ADVERTISEMENT

La ce mai poți folosi aspirina în gospodărie

Se știe că acidul acetilsalicilic este unul dintre cele mai cunoscute medicamente, care nu trebuie să lipsească din nicio casă. Aspirina a fost descoperită în secolul al V-lea.

În gospodărie aceasta se poate folosi în mai multe feluri. Acidul acetilsalicilic te poate scăpa de mătreață. Pastilele zdrobite se amestecă cu șamponul pe care îl folosești.

ADVERTISEMENT

Acidul acetilsalicilic reîmprospătează culoarea părului, scoate petele de transpirație, poate vindeca înțepăturile de insecte, poate curăța grăsimea de pe diferite suprafețe, inclusiv de pe vase și oale, și tratează acneea și bătăturile de la picioare.

ADVERTISEMENT
Tags: