Life

A pus bicarbonat de sodiu cu lămâie în mașina de spălat vase și a așteptat câteva minute. Ce a urmat

Bicarbonatul de sodiu este un praf minune care poate fi folosit cu mare încredere în gospodărie, inclusiv în mașina de spălat vase. Cum funcționează.
24.07.2022 | 16:13
A pus bicarbonat de sodiu cu lamaie in masina de spalat vase si a asteptat cateva minute Ce a urmat
Cum cureți mașina de spălat vase cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

O femeie a pus bicarbonat de sodiu cu lămâie în aparatul electrocasnic și a așteptat. Rezultatul a lăsat-o mută de uimire, fiind vorba de un truc ieftin, util și la îndemâna oricărei persoane, fără a recurge la substanțe toxice.

Cum cureți mașina de spălat vase cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Bicarbonatul de sodiu este ideal atunci când ai o mașină de spălat vase îmbâcsită și căreia nu știi cum să-i mai faci față. Tot ce trebuie să faci este să amesteci acest praf, aproximativ jumătate de cană, cu zeama de la două lămâie.

ADVERTISEMENT

Compoziția obținută trebuie să fie o pastă groasă care este de mare ajutor la curățarea interiorului. Primul pas este să scoți afară tot ce este în interiorul aparatului. Mașina trebuie să fie goală pentru a fi curățată perfect.

Al doilea pas este să cauți dacă există resturi de mâncare în interior. Verifică toate orificiile, filtrul și dozatorul cu ajutorul unei scobitori sau cu o periuță de dinți care poate pătrunde până în profunzimea crăpăturilor.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, se freacă pereții mașinii de spălat vase cu un burete înmuiat în soluția de bicarbonat de sodiu cu zeama de lămâie. Totodată, se poate porni un ciclu scurt de spălare pentru o curățare eficientă.

Mașina de spălat vase, curată cu biocarbonat de sodiu

Pe fundul aparatului se poate lăsa și un castron cu oțet, în timp ce mașina de spălat vase este setată să funcționeze pe un ciclu cu apă cât mai fierbinte. Oțetul scoate la suprafață și descompune toate grăsimile și resturile de detergent.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu are rolul de a îndepărta petele, dezinfectează și împrospătează aparatul care va fi strălucitor ca atunci când a fost cumpărat. În plus, va mirosi foarte curat la interior și prospețimea se va păstra un timp îndelungat.

Acest truc simplu și eficient poate fi utilizat de fiecare dată când simți că mașina de spălat vase este murdară și greu de curățat.

ADVERTISEMENT