Life

A pus bicarbonat de sodiu peste grăsimea uscată depusă în cuptor și a așteptat. Rezultat uimitor după câteva minute

Grăsimea din cuptor sau de pe aragaz îți dă dureri de cap? Noi aveam soluția, una simplă și la îndemâna oricui.
18.09.2021 | 17:57
A pus bicarbonat de sodiu peste grasimea uscata depusa in cuptor si a asteptat Rezultat uimitor dupa cateva minute
ADVERTISEMENT

Situația este sub control atunci când vine vorba de grăsime. De acum înainte nu mai trebuie să te îngrijorezi în această privință și nici să depui eforturi prea mari pentru a o îndepărta.

Una dintre cele mai simple soluții legat de petele de grăsime de cuptor este pe bază de bicarbonat de sodiu, un ingredient minune care nu lipsește din nicio gospodărie.

ADVERTISEMENT

Cum scoți grăsimea din cuptor. Soluția este simplă

Acest praf magic este combinat cu apă, compoziția obținută fiind ideală pentru a curăța cuptorul, dar și aragazul, dacă nu este din metal, pentru că atunci se zgârie.

Tot ce trebuie să faci este să aplici soluția pe toată suprafața murdară și să lași să acționeze timp de câteva ore. La final, se curăță cu un burete curat.

ADVERTISEMENT

O altă soluție simplă și foarte utilă este și cea pe bază de căldură. Pentru asta cuptorul trebuie să fie încins la foc minim, în timp ce într-un pulverizator se pun sare și oțet de vin alb și se amestecă.

Compoziția se pulverizează în interior. În plus, se aruncă sare pe zonele unde există arsură, grăsimi sau resturi. Se lasă să acționeze cu ușa închisă.

ADVERTISEMENT

În momentul în care cuptorul s-a răcit complet se poate curăța murdăria din interior cu un burete aspru sau cu o spatulă.

Totodată, aragazul sau cuptorul se pot curăța mai ușor dacă pui pe foc pentru 15 minute un vas cu apă și câteva picături de zeamă de la lămâie sau ulei esențial. Așa condensul de la fierbere înmoaie grăsimea.

ADVERTISEMENT

Reguli pentru a avea un cuptor și un aragaz curat

Pentru că este destul de complicat să scoți petele de grăsime din cuptor sau de pe aragaz e foarte important să ții cont de câteva reguli pentru a le avea mereu curate.

Una dintre ele este să previi acumularea de grăsime prin curățarea după fiecare utilizare. Așa nu vei avea dureri de cap mai târziu.

Aragazul se poate „îmbrăca” în folie de aluminiu, în felul acesta durata de viață a electrocasnicelor va fi una mult mai mare.

ADVERTISEMENT