Fotbal international

A ratat Cupa Mondială din cauza unei accidentări, dar a prins un transfer de top. Unde va juca vedeta Franței

Un jucător important pentru Franța nu a putut fi prezent la Cupa Mondială din cauza unei accidentări, dar a prins transferul vieții.
17.12.2022 | 19:49
A ratat Cupa Mondiala din cauza unei accidentari dar a prins un transfer de top Unde va juca vedeta Frantei
Un jucător important pentru Franța nu a putut fi prezent la Cupa Mondială din cauza unei accidentări, dar a prins transferul vieții. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Naționala ”cocoșului galic” este la un singur pas să-și apere trofeul câștigat în urmă cu 4 ani, dar va trebui să învingă Argentina în marea finală.

Transfer important pentru un jucător care a pierdut Cupa Mondială din cauza unei accidentări

Convocat de Didier Deschamps pentru Cupa Mondială, Christopher Nkunku a fost înlocuit pe ultima sută de metri din cauza unei accidentări suferite la un antrenament. Dar pentru jucătorul francez tot răul a fost spre bine, deoarece așa a putut să-și negocieze transferul la Chelsea.

ADVERTISEMENT

Publicația L’Equipe a anunțat că Nkunku va evolua din sezonul viitor la Chelsea, el ajungând la o înțelegere în acest sens cu gruparea londoneză. Informaţia a fost publicată iniţial de celebrul jurnalist Fabrizio Romano, iar apoi a fost confirmată de francezi.

Christopher Nkunku este format de clubul Paris Saint-Germain. El a jucat la gruparea franceză între 2015 și 2019, reușind să marcheze 8 goluri în 55 de meciuri. În vara lui 2019 a fost cedat la RB Leipzig pentru 13 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În Bundesliga, internaționalul francez în vârstă de 25 de ani a înscris 43 de goluri în 109 partide. Sursa citată nu a anunțat mai multe detalii despre mutarea lui Nkunku la Chelsea, nici suma de transfer și nici ce contract va avea jucătorul pe Stamford Bridge.

Nkunku, scos de Camavinga din lotul pentru Qatar

Presa internațională a scris încă din octombrie că Chelsea a intensificat negocierile pentru transferul lui Christopher Nkunku, căruia din vară i se va activa o clauză de reziliere cu RB Leipzig în valoare de 60.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cu doar trei zile înainte de startul Cupei Mondiale, Christopher Nkunku a fost accidentat de Eduardo Camavinga în timpul unei ședințe de pregătire. Jucătorul lui RB Leipzig a suferit o entorsă și a fost înlocuit în lot cu Randal Kolo Muani.

La scurt timp după acest eveniment, Nkunku i-a luat apărarea lui Camavinga, cel care era atacat extrem de dur de fani pentru că l-a scos din circuit pe colegul său. ”Eduardo Camavinga a fost insultat pe nedrept pentru acest incident. Eduardo Camavinga, insultat pe nedrept pentru acest incident”, a declarat jucătorul lui Leipzig.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că se află în plin proces de recuperare, Nkunku a primit acceptul șefilor clubului din Bundesliga pentru a se deplasa în Qatar ca să asiste la finala Cupei Mondiale, în care Franţa va înfrunta Argentina.

ADVERTISEMENT
Tags: