Sporturi

A recunoscut că e homosexual și a rămas fără echipă! Coechipierii știau de orientarea sexuală a lui David Testo

07.10.2018 | 14:51
A recunoscut ca e homosexual si a ramas fara echipa Coechipierii stiau de orientarea sexuala a lui David Testo

Un american, căpitan al formației Montreal Impact din MLS a recunoscut că este homosexual și a rămas fără echipă! David Testo a precizat că în decurs de câteva luni din momentul în care și-a anunțat orientarea sexuală, pur și simplu a rămas fără job. Contractul cu echipa lui a expirat, conducerea nu i-a oferit prelungirea și cam atât. Ofertele care altădată se înghesuiau au dispărut ca prin minune, drept pentru care Testo a fost nevoit să se orienteze. Acum este instructor autorizat de yoga, dar rememorează cu plăcere clipele petrecute pe teren.

„Când eram mic mă uram. Atunci când ți se spune constant că homosexualii sunt niște păcătoși care vor arde în flăcările iadului și tu ești doar un copil, cum credeți că te simți? ”, a declarat Testo într-un interviu oferit presei americane la puțin timp după ce a fost pus pe liber de Montreal Impact, formație care i-a oferit chiar și titlul de MVP, cel mai valoros jucător al echipei în 2009

A recunoscut că e homosexual și a rămas fără echipă!

David Testo era considerat un adevărat „golden boy” în liceu, fiind căpitanul echipei de fotbal. A urmat colegiul, jucătorul evoluând atât pentru South Carolina, cât și pentru rivalii de la North Carolina. În 2003 a semnat primul contract de profesionist cu Richmond Kickers. Columbus Crew și Vancouver Whitecaps sunt formațiile pe la care a mai trecut David Testo până se semneze cu Montreal.

„Atunci când am recunoscut că sunt gay nu știam că nu o să mai joc fotbal, dar știam că nu mai pot continua să o fac așa cum o făcusem până atunci. Știam că dacă voi mai juca fotbal trebuia să o fac deschis, liber și lumea să cunoască totul despre mine”, a adăugat Testo care a recunoscut că a rămas mirat atunci când a văzut viteza cu care s-au retras ofertele pe care le avea, în momentul în care a devenit jucător liber de contract.

David Testo a precizat că în acest moment nu crede că există vreo echipă de fotbal în stare să-și asume un jucător homosexual în vestiar. Mai mult de atât, Testo a atras atenția. „Jucătorii aceștia există și sunt acolo. Este frustrant pentru mine că nu vor să își recunoască orientarea. Aștept cu nerăbdare ca un nume mare să iasă în față și să recunoască. Ar fi un deschizător de drumuri. Pur și simplu nu a fost în destinul meu să recunosc că sunt homosexual și să joc în continuare fotbal. Poate altcineva va putea face lucrul acesta”, a mai spus Testo

83 de partide a jucat David Testo în tricoul lui Montreal Impact