Fotbal international

A recunoscut Putin! Rusia a fost atacată în timpul CM 2018

16.07.2018 | 14:30

Nu a fost linişte în timpul Campionatului Mondial de fotbal desfăşurat în Rusia. Ţara gazdă a fost vizată de nu mai puţin de 25 de milioane de atacuri cibernetice în timpul competiţiei. A recunoscut acest fapt chiar preşedintele Vladimir Putin. Şeful statului nu a precizat însă şi provenienţa acestor atacuri informatice şi nici dacă acestea au fost comise de persoane sau au venit din partea unor programe.

”În timpul Cupei Mondiale, aproape 25 de milioane de atacuri cibernetice şi de alte fapte infracţionale vizând structuri în domeniul informaţiei din Rusia, legate într-un fel sau altul de Cupa Mondială, au fost neutralizate”, a declarat Putin, imediat după încheierea Campionatului Mondial,  într-o întâlnire pe care preşedintele Rusiei a avut-o cu serviciile sale de securitate.

Rusia a suferit atacuri cibernetice în timpul CM

Declaraţiile şefului de stat din Rusia au fost difuzate imediat de Kremlin.

”În spatele acestui succes se ascunde o foarte importantă muncă pregătitoare, operaţională, de analiză şi de informaţii. Ne-am folosit toate forţele, concentrarea noastră a fost la maximum”, a ţinut să specifice, Vladimir Putin.

Americanii îi acuză pe ruşi de atacuri sistematice

De remarcat că declaraţiile preşedintelui Rusiei vin în contextul în care ţara sa a fost acuzată nu o dată de ţările occidentale, în ultima perioadă, că ar comite atacuri informatice. De altfel, acest gen de piraterie care ameninţă din plin Statele Unite se accentuează, greul provenind din Rusia, a declarat în replică, directorul serviciilor americane de informaţii, Dan Coats.

”Actorii ruşi şi alţii încearcă să ne exploateze vulnerabilităţile în infrastructuri vitale”, a dat acesta asigurări.

12 agenţi ruşi de informaţii au fost inculpaţi de către autorităţile americane pentru piraterie