Alegeri 2024

A refuzat să mai iasă din secția de vot și a declanșat un adevărat scandal. Poliția a intervenit de urgență

Candidata Alianței Dreapta Unită, implicată în incidente violente la secția de votare din Sectorul 3. A refuzat să iasă din clădire, iar conflictul a degenerat
10.06.2024 | 15:45
A refuzat sa mai iasa din sectia de vot si a declansat un adevarat scandal Politia a intervenit de urgenta
O candidată Dreapta Unită la Sectorul 3 a refuzat să iasă din secţia de votare. Poliția a dat șapte amenzi. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro / Facebook / Lucian Judele
ADVERTISEMENT

Duminică, poliția a fost alertată de președinta unei secții de votare din Sectorul 3 cu privire la prezența unei femei, candidată la alegerile locale, care refuza să părăsească sala după închiderea secției, provocând astfel tulburări publice.

Scandal provocat de o candidată ADU la o secție de votare din Sectorul 3

Ștefania Danciu, membră a USR și candidată din partea Alianței Dreapta Unită la Consiliul Local Sector 3, a fost identificată ca fiind persoana în cauză, potrivit surselor News.ro. Danciu a refuzat să plece și a manifestat un comportament agresiv, conform reprezentanților Poliției Capitalei.

ADVERTISEMENT

„La data de 9 iunie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 11 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel 112, de către preşedinta unei secţii de votare din Sectorul 3, cu privire la faptul că, în jurul orei 21.40 s-a prezentat la o secţie de votare, o femeie, candidat la alegerile locale, care refuză să părăsească sala după închiderea secţiei, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică. 

Poliţiştii din cadrul subunităţii care s-au deplasat cu operativitate la faţa locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, o femeie, candidat la alegerile locale refuză să iasă din secţia de votare, având un comportament agresiv”, arată comunicatului de presă al Poliţiei Capitalei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Danciu a părăsit sala, dar la scurt timp, alți candidați, inclusiv un bărbat de 38 de ani, au sosit în zonă. Conflictul s-a extins în afara secției de votare, iar bărbatul de 38 de ani a fost agresat fizic de o altă persoană. Agresorul este acum anchetat pentru lovire sau alte acte de violență.

Scandalagii de la alegerile locale au fost amendați

Jandarmii aflați în zonă pentru protecția secției de votare au intervenit rapid, reținând agresorul și întocmind documentele necesare pentru continuarea investigațiilor, predându-l ulterior poliției. Victima a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de prim ajutor și a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

ADVERTISEMENT

În total, șapte persoane, inclusiv președinta comisiei de votare și candidatul local, au fost amendate conform Legii 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și tulburarea ordinii publice.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la Secția 11, sub acuzațiile de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice, conform comunicatului Poliției Capitalei.

ADVERTISEMENT

Pe pagina de Facebook a USR Sector 3 se anunța cu doar câteva zile înainte de alegeri că Ștefania Danciu este cea mai tânără candidată la Consiliul Local Sector 3 din partea Alianței Dreapta Unită.

„A decis să se implice în politică pentru că, fiind cadru didactic, s-a săturat să asiste la indiferenţa administraţiei publice locale faţă de educaţie. Ştefania îşi doreşte să-şi desfăşoare orele într-o şcoală sigură pentru elevi, într-o şcoală dotată cu echipamente performante, fără să mai fie nevoită să achiziţioneze materialele didactice şi consumabilele din salariul ei sau din «fondul clasei».

Cea mai mare dorinţă a ei este ca elevii de care s-a ataşat atât de mult să aibă parte de o educaţie pentru viitor, să beneficieze de o masă caldă sănătoasă şi de cursuri extracurriculare, indiferent de situaţia materială a părinţilor. Totodată, şi-ar dori ca profesorii să se bucure de mai multă recunoaştere şi susţinere a eforturilor lor constante din partea administraţiei publice”, se arată în postarea de pe Facebook.

ADVERTISEMENT