News

A refuzat să-și deconecteze nevasta de la aparate, deși avea zero șanse de supraviețuire. Miracolul produs după 2 luni

A refuzat să-și deconecteze nevasta de la aparate, deși medicii i-au spus că femeia nu mai are nicio șansă să supraviețuiască, dar miracolul s-a produs.
01.04.2023 | 17:51
A refuzat sasi deconecteze nevasta de la aparate desi avea zero sanse de supravietuire Miracolul produs dupa 2 luni
A refuzat să-și deconecteze nevasta de la aparate. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

A refuzat să-și deconecteze nevasta de la aparate, deși medicii i-au spus că aceasta avea zero șanse de supraviețuire. Femeia s-a trezit în cele din urmă din comă la două luni după ce soțul a refuzat categoric ca medicii să-i deconecteze nevasta de la aparatele care o țineau în viață.

A refuzat să-și deconecteze nevasta de la aparate

Femeia era menținută în viață doar de aparate, după ce s-a infectat cu Coronavirus în 2021, în timp ce era însărcinată. Femeia din Indiana, SUA, a amânat vaccinarea de teamă că va pierde sarcina, în condițiile în care mai pierduse deja trei astfel de sarcini.

ADVERTISEMENT

Autumn Carver a fost internată în spital la secția ATI și pusă pe ventilație artificială, conform Digi 24. La scurt timp după internarea în spital medicii au decis să-i facă cezariană, pentru a-i salva copilul. Starea sa s-a agravat imediat după ce l-a născut pe Huxley, după care a intrat în comă și conectată la aparate.

Soțul lui Autumn, Zach, a declarat că medicii i-au transmis că femeia are 0% șanse de supraviețuire, însă el nu a vrut să audă nicio secundă varianta prin care femeia era deconectată de la aparate. În cele din urmă a ajuns la un spital din Chicago, în octombrie, unde medicii i-au recomandat un transplant de plămâni pentru a o salva.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă chirurgul Ankit Bharat a ales să nu mai facă această operație. Oricum, conform spuselor medicilor, șansele de supraviețuire ale femeii nu erau mai mari de 5%. Miraculos, starea de sănătate a femeii a început să se îmbunătățească, astfel că femeia a ieșit de la terapie intensivă, iar pe 1 decembrie a fost externată.

Medicii au numit recuperarea femeii un adevărat ”miracol”, ea reușind să recupereze până la 40% din capacitatea sa pulmonară în momentul externării. Deși plămânii femeii nu își vor reveni complet niciodată, medicii spun că Autumn e acum capabilă să trăiască o viață oarecum normală.

ADVERTISEMENT

O tânără din Londra nu a fost la fel de norocoasă, după ce a intrat în comă și s-a trezit că picioarele i-au fost amputate. Femeia în vârstă de 35 de ani, pasionată de dansuri, s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii în Africa, și nu ar fi crezut niciodată că își va pierde picioarele.

Tatiana Timon s-a ales cu malarie după o vizită în Africa, unde se afla pentru a se perfecționa în dansuri africane. A început să dezvolte simptome la câteva zile după ce s-a întors din Angola, deși acolo nu s-a simțit niciodată rău. Prima dată a fost îngrijorată atunci când și-a dat seama că nu mai poate merge pe bicicletă după ce a căzut în drum spre serviciu.

ADVERTISEMENT

Într-o zi a leșinat și a ajuns în comă la spital, după care s-a trezit că medicii i-au amputat picioarele pentru că se îmbolnăvise de malarie. Mai mult, femeia și-a pierdut și mâinile în cele din urmă, din cauza acestor complicații iscate.

”Abia când m-am trezit am aflat ce mi s-a întâmplat, dar m-am bucurat că măcar eram în viață”, a dezvăluit tânăra. Medicii i-au explicat familiei, cât fata era în comă, că sunt nevoiți să-i amputeze membrele pentru a împiedica septicemia să se răspândească la organele vitale. Cu ajutorul științei, Tatiana a primit acum două proteze de ultimă generație care-i permit să danseze în continuare, chiar dacă nu mai are picioare.

ADVERTISEMENT
Tags: