Sporturi

A reprezentat România la Jocurile Olimpice, iar acum e acuzat de răpire internațională de copii

02.03.2021 | 10:26
A reprezentat Romania la Jocurile Olimpice iar acum e acuzat de rapire internationala de copii
Fostul luptător basarabean Vasile Goncear, dar care a reprezentat România la Jocurile Olimpice, este acum e acuzat de răpire internațională de copii și este cercetat de polițiștii bistrițeni. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Fostul luptător basarabean Vasile Goncear, dar care a reprezentat România la Jocurile Olimpice, este acum e acuzat de răpire internațională de copii și este cercetat de polițiștii bistrițeni.

El a venit  în România când era încă adolescent și a fost luat sub tutela sa de fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma. După ce a primit cetățenia română, Goncear a intrat în lotul național de lupte libere.

ADVERTISEMENT

Sportivul a fost reclamat de fosta lui soție, care a spus anchetatorilor că, după divorț, fostul campion a luat cu el doi dintre cei trei copii pe care îi are cu femeia și a plecat cu aceștia direct în Spania, în orașul Alzira.

Un fost luptător care a mers la Jocurile Olimpice pentru România este acuzat de răpire internațională de copii

Conform gândul.ro, fostul luptător care a reprezentat România la Jocurile Olimpice este acuzat de răpire internațională de copii, după ce a fugit în Spania cu doi dintre cei trei copii pe care îi are împreună cu fosta sa soție, Rozalia Ana Maria Măluțan.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2019, Vasile Goncear a venit la Beclean să-și vadă copiii, dar aceștia nu ar fi vrut să dea ochii cu el, motiv pentru care bărbatul s-a adresat asistentului social care avea dosarul acestora și s-ar fi plâns că fosta soție nu-i permite să-și exercite drepturile părintești.

Femeia i-a rugat pe cei mici să accepte, iar în data de 7 ianuarie 2019, când copiii se aflau în vacanța de iarnă, fostul luptător a venit să-i ia de acasă pe doi dintre ei, un baiat în vârstă de 7 ani și fata cea mică, de 10 ani, și să-i ducă la cursurile de dans pe care le urmau la un club din oraș.

ADVERTISEMENT

Goncear și-a bătut fosta soție pe stradă, în Spania

Din acel moment, copiii nu s-au mai întors niciodată la mama lor. La un moment dat, femeia a primit telefon de la fiica ei, care a încercat să-i spună ceva printre lacrimi, însă convorbirea s-ar fi întrerupt. Speriată, femeia a mers imediat la poliția din Beclean, însă aceștia nu i-au putut înregistra plângerea imediat pentru că cei mici erau cu tatăl lor în perioada vacanței, când avea dreptul să stea cu ei în virtutea procurii pe care chiar mama lor o semnase.

Conform anchetatorilor, reclamația a fost încadrată la infracțiunea de răpire internațională de copii. Ulterior, s-a stabilit că cei mici au fost duși de tatăl lor în orașul spaniol Alzira, unde locuiește fratele geamăn al acestuia. Deși au trecut mai bine de doi de atunci, cazul nu a fost încă rezolvat.

ADVERTISEMENT

Vasile Goncear este cunoscut ca un personaj violent. Pe vremea când încă locuia împreună cu fosta sa soție în Spania, acesta ar fi bătut-o în plină stradă spre uimirea totală a trecătorilor care au chemat imediat autoritățile. După acel incident, instanța a emis un ordin de protecție pentru trei ani, cu toate că femeia nu a vrut să-l reclame. Între timp, cei doi au revenit în România și au divorțat cu acte în regulă.

ADVERTISEMENT