Life

A reușit Codin Maticiuc să-l falimenteze pe Ion Țiriac? Câți bani a donat miliardarul pentru campania “Spitale publice din bani privați”

Codin Maticiuc a dezvăluit câți bani a donat Ion Țiriac după campania „Ajutați-mă să-l falimentez pe Țiriac!”. Miliardul a oferit mai mult decât era stabilit inițial.
04.07.2022 | 12:12
A reusit Codin Maticiuc sal falimenteze pe Ion Tiriac Cati bani a donat miliardarul pentru campania Spitale publice din bani privati
Codin Maticiuc a dezvăluit câți bani a donat Ion Țiriac pentru campania Spitale publice din bani privați. Foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Codin Maticiuc a făcut publică suma de bani pe care Ion Țiriac a lansat-o în urma campaniei lor, „Ajutați-mă să-l falimentez pe Țiriac”. Fundația deținută de miliardar a oferit o sumă mai mare decât ar fi trebuit și a propus să continue colaborarea.

Cât a donat Ion Țiriac după campania lui Codin Maticiuc?

La începutul lunii iunie, Codin Maticiuc a lansat inițiativa „Ajutați-mă să-l falimentez pe Țiriac”, ce face parte din campania Spitale publice din bani privați, pe care afaceristul o desfășoară de câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Inițiativa a aparținut, de fapt, fiului miliardarului, Alexandru Ion Țiriac, care i-a propus lui Codin Maticiuc să strângă bani din SMS-uri, iar fundația deținută de familia lor să dubleze suma și să o doneze în vederea renovării unei secții de pediatrie.

În sprijinul acestei idei, Ion Țiriac a acceptat chiar să fie distribuită pe internet o imagine cu el cerșind pe străzi. O lună mai târziu, campania a luat sfârșit, iar Codin Maticiuc a dezvăluit câți bani a donat, de fapt, miliardarul.

ADVERTISEMENT

„N-am cum să vă mulțumesc”

Astfel, chiar dacă suma acumulată din SMS-uri a fost una mai mică, marele tenisman român a oferit 100.000 de euro și promisiunea că va mai face acest lucru și într-o altă lună.

Codin Maticiuc a mărturisit că nu are cum să-i mulțumească nici lui, nici tuturor celor care s-au implicat în această activitate, de la voluntari, parteneri și până la oamenii care au donat.

ADVERTISEMENT

„N-am cum să vă mulțumesc. Vouă, tuturor celor care v-ați alăturat luna asta la și ați dat sms pentru #spitalepublicedinbaniprivati. Fundației Ion Țiriac care a donat 100.000 de euro (deși suma din sms-uri a fost mai mică) și tot lor care au zis că dacă donatorii rămân alături de proiect ei mai dublează și-n altă lună.

(…) Lui Ion Ion, cel care a venit cu ideea asta de campanie. Voluntarilor care au făcut absolut tot, de la grafică la activări și muncă fizică. Sunt mândru că aici mă încadrez și eu în organizație.

ADVERTISEMENT

(…) Domnului Ion Țiriac personal pentru că ne-a îngăduit ca după ce că donează să-l mai și photoshopăm în homeless și toate prostiile care mi-au trecut mie prin cap”, a transmis Codin Maticiuc printr-o postare pe Facebook. 

ADVERTISEMENT